Σούπερ Δημήτριος

Αλτέρνατιβ Μούβις

Υπάρχει και αυτό το cinema… get used to it!

 Σήμερα εγκαινιάζεται μια καινούρια στήλη στο Go Cheap And Chic, με το χαριτωμένο ονοματάκι “Αλτέρνατιβ μούβις”! Εδώ θα δεις trailer, θα διαβάσεις σχόλια και mini παρουσιάσεις ταινιών που δεν απευθύνονται στο ευρύ κοινό αλλά ξεφεύγουν από τα εμπορικά όρια του mainstream κινηματογράφου. Β movies, surreal, cult και low budget films, έχουν πλέον το δικό τους σημείο συνάντησης, που είναι ΕΔΩ! Χωρίς πολλά λόγια λοιπόν, αν είσαι φίλος του εναλλακτικού κινηματογράφου, μόλις απέκτησες ένα section που αξίζει να επισκέπτεσαι που και που!

[youtube]S4d1BAbRR8s[/youtube]

ΠΟΙΟΣ:

 Η OTiNaNAi Productions είναι μια ανεξάρτητη ομάδα παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών χαμηλού προϋπολογισμού. Μια παρέα φίλων, που με κύρια όπλα τις ευρεσιτεχνίες και την αγάπη για το σινεμά, προσπαθεί να θέτει και να κατακτά, ολοένα υψηλότερα επίπεδα, όσον αφορά την ποιότητα του παραγόμενου αποτελέσματος, παρά τα πενιχρά μέσα και τον ερασιτεχνικό εξοπλισμό που έχουν στην διάθεσή τους.

Ο «Σούπερ Δημήτριος» είναι μια μακεδονική υπέρ-ηρωική κωμωδία που διαδραματίζεται στη Θεσσαλονίκη. Αποφασίσαμε να γυρίσουμε μια ταινία, με όλα εκείνα τα στοιχεία της πόλης που αγαπάμε, και αγαπάμε να μισούμε. Εάν φιλοδοξούμε να αποδείξουμε κάτι, είναι πως για να κάνεις ένα καλό φιλμ το μόνο που χρειάζεσαι είναι 10 μαντράχαλοι, μια ωραία κοπέλα και μια κάμερα. Λεφτά δεν υπάρχουν… δεν υπήρχαν ποτέ…

ΥΠΟΘΕΣΗ:

 Σε ένα σουρεαλιστικό παράλληλο σύμπαν, η Θεσσαλονίκη έχει τον δικό της προστάτη υπερήρωα : τον Σούπερ Δημήτριο. Μεταμφιεσμένος ως Δημήτρης Χριστοφορίδης, δημοσιογράφος για το περιοδικό Χρυσή Ιερουσαλήμ, μάχεται για την αλήθεια, τη δικαιοσύνη και το ελληνοχριστιανικό ιδεώδες.
Ένα βράδυ, ο χειρότερος εφιάλτης της πόλης επιστρέφει. Ο Κάπτεν Φ.ΡΟΜ είναι πάλι εδώ, για να διεκδικήσει αυτό που προσπαθεί να πετύχει εδώ και χρόνια: να τον αναγνωρίσουν όλοι με το πραγματικό του όνομα… το όνομα που του αξίζει… το όνομα που του ταιριάζει.
Οι δύο ήρωες παρασύρονται σε μια σύγκρουση που τσαταλιάζει τα νεύρα του θεατή μέχρι τη τελική κορύφωση της, σε μια αρχετυπική μάχη μεταξύ του καλού και του  κακού.

CAST:

Δημήτριος Βαϊνάς (Σούπερ Δημήτριος), Παρασκευάς Παπαδόπουλος (Κάπτεν Φ.ΡΟΜ) , Όλγα Σφέτσα (Μαρία Μαγδάλω)

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:

Γεώργιος Παπαϊωάννου

ΣΕΝΑΡΙΟ:

Α. Στογιάννης, Α. Πούγγουρας, Σ. Παπαναούμ, Γ. Παπαϊωάννου, Δ. Παπαβασιλείου, Χ. Παπαποστόλου, Δ. Βαϊνάς

ΒΡΑΒΕΙΑ:

  • Βραβείο Κοινού Fisher | Καλύτερη Ελληνική Ταινία – 52ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (Νοέμβριος 2011)
  • Βραβείο Μιχάλης Κακογιάννης – 52ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (Νοέμβριος 2011)

Ο Σούπερ Δημήτριος θα συμμετάσχει στο 7ο International Science Fiction & Fantasy Film Festival of Athens που θα διεξαχθεί 7 με 14 Μαρτίου 2012. Οι ωρες και οι μέρες προβολής δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμη και θα αναρτηθουν στο http://sffrated.wordpress.com

 

Official page: http://www.superdemetrios.gr/

Facebook fan page: http://www.facebook.com/super.demetrios

 

by Ζακ Στιβακτάκης

Zak Stivaktakis

Editor

Ο μπερδεμένος άνθρωπος γουστάρει να είναι έτσι , δεν έτυχε ,αλλιώς βαριέται. Ο ψεύτης γουστάρει τα ψέματα. Νομίζει πως παίζει στα «μυστικά της εδέμ» και χαίρεται. Είναι ωραία η ζωή του έτσι, αλλιώς θα ήταν ένας βαρετός άντρας και εκείνη μια βαρετή νοικοκυρά. Μη σε κάνει ποτέ να πιστέψεις, εκεί στο ποτό ένα βράδυ, πως είναι στεναχωρημένος.Ρόλο υποδύεται.

Comments are closed.