Σπαράγγια με σολομό

Τα σπαράγγια ανήκουν στα λαχανικά εκείνα που δεν πρέπει να τα καταναλώνουμε εκτός εποχής. Και τώρα είναι η εποχή τους. Ας απολαύσουμε λοιπόν σπαράγγια με σολομό .

asparagus0

 

Υλικά


1 κιλό σπαράγγια, καθαρισμένα καλά και κομένα στις άκρες
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα

 

4 φέτες καπνιστό σολομό
2 λεμόνια
2 κουταλιές της σούπας κάππαρη
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
άνηθο
ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Στύβετε το χυμό από το ένα λεμόνι και ξύσμα από άλλο 1 λεμόνι. Τα υπόλοιπα λεμόνια τα κόβετε σε μικρά τρίγωνα ή φέτες. Χτυπάτε σε μίξερ το λάδι με το χυμό λεμονιού, ξύσμα λεμονιού, κάππαρη, το αλάτι και το πιπέρι. Στη συνέχεια ρίχνετε τις φέτες σολομού σε ένα τηγάνι και τηγανίζετε με λίγο λάδι για 5 λεπτά και από τις 2 μεριές.

Αραδειάζετε σ’ ένα μπολ το μείγμα με το λεμόνι και προσθέτετε το σολομό ψιλοκομμένο, το φρέσκο κρεμμυδάκι και τον ψιλοκομμένο άνηθο. Τα τοποθετείτε σε πιατέλα και τα γαρνίρετε με τα κομμένα λεμόνια και γαρνίρετε με σπαράγγια.

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τα καθαρισμένα σπαράγγια και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά να μαλακώσουν λίγο. Στη συνέχεια στραγγίζουμε τα σπαράγγια και τα ρίχνουμε σε ζεστό τηγάνι με βούτυρο προσθέτοντας το αλάτι και κόκκινο πιπέρι.

sidagi.gr

konstantinos k

Αμφίχειρας κλέφτης ιδεών, σοφέρ μεθυσμένων ψυχών, ζωγράφος πλαστών εικόνων, έμπορος ακριβής ιστορίας, ίκαρος χωρίς φτερά.

Comments are closed.