Σπιτικό Cheese Cake από το Athinais Hotel

Μας μαρτύρησαν συνταγή από το Athinais Hotel του καταπληκτικού σπιτικού Cheese Cake ! Γίνεται με  εύκολα υλικά που τα βρίσκεις στο ψυγείο σου και εντελώς πληφοριακά η συνταγή δοκιμάστηκε και σας την συνιστούμε ανεπιφύλακτα.

unnamed

Υλικά για τη βάση:

 

  • 2 κουτιά μπισκότα Digestive (το μεγάλο κουτί)
  • 125 γρ. Βιτάμ Soft.

 

Υλικά για τη κρέμα:

 

  • 2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
  • 600 γρ. τυρί κρέμα Philadelphia
  • Από 5-6 λεμόνια το χυμό τους (περίπου 1 ποτήρι νερού γεμάτο)
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι πλήρες 200 γρ.

 

Υλικά για τη κορυφή:

 

  • Μαρμελάδα φράουλα ή/και φρούτα του δάσους

 

Εκτέλεση:

 

Βάση:

Βάζουμε τα μπισκότα λίγα-λίγα στο μπλέντερ και τα χτυπάμε να γίνουν σκόνη. Έχουμε προμηθευτεί φόρμα με στεφάνι που ανοίγει διαμέτρου 30 εκατ. ή 28 εκατ. Με τη φόρμα των 30 εκατ. το cheesecake γίνεται πιο χοντρό και πιο ωραίο.

Έχουμε αφήσει το Βιτάμ Soft περίπου 1 ώρα έξω από το ψυγείο για να μαλακώσει. Ζυμώνουμε το μπισκότο με το Βιτάμ και το απλώνουμε στη βάση της φόρμας. Το πιέζουμε ελαφρά για να είναι λεία η επιφάνεια του. Το βάζουμε να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο για 10’ – 15’ λεπτά. Στην ουσία δεν ψήνεται αλλά δένει το μπισκότο με το βούτυρο. Προσοχή παραπάνω ψήσιμο θα κάνει τη βάση πολύ σκληρή. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.

unnamed (2)

 

Κρέμα:

Χτυπάμε στο μίξερ (ή σε ένα μπολ) το ζαχαρούχο γάλα με το τυρί κρέμα. Το ανακατεύουμε καλά να μη σβολιάζει. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το χτυπάμε ελαφρά να απορροφηθεί (χαμηλώνουμε την ένταση στο μίξερ). Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό λεμόνι σιγά σιγά ανακατεύοντας συνέχεια σε χαμηλή ταχύτητα. Όταν δέσουν τα υλικά η κρέμα είναι έτοιμη. Την προσθέτουμε πάνω από τη βάση μπισκότο που έχουμε ψήσει και τη βάζουμε στο ψυγείο (όχι στο καταψύκτη). Το αφήνουμε αρκετές ώρες για να σφίξει η κρέμα και να σταθεροποιηθεί.

 

Κορυφή:

Ανακατεύουμε την μαρμελάδα σε ένα μπολ. Μερικές ώρες πριν σερβίρουμε το cheesecake και αφού έχει πήξει η κρέμα προσθέτουμε το μείγμα στη κορυφή και το ξαναβάζουμε στο ψυγείο.

 

Editor

Ο μπερδεμένος άνθρωπος γουστάρει να είναι έτσι , δεν έτυχε ,αλλιώς βαριέται. Ο ψεύτης γουστάρει τα ψέματα. Νομίζει πως παίζει στα «μυστικά της εδέμ» και χαίρεται. Είναι ωραία η ζωή του έτσι, αλλιώς θα ήταν ένας βαρετός άντρας και εκείνη μια βαρετή νοικοκυρά. Μη σε κάνει ποτέ να πιστέψεις, εκεί στο ποτό ένα βράδυ, πως είναι στεναχωρημένος.Ρόλο υποδύεται.

Comments are closed.