Τάρτα με τυριά και σπανάκι

Οι τάρτες είναι πάντα η εύκολη λύση γιατί μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είτε υλικά που έχουμε συνήθως σπίτι μας (τυριά, αλλαντικά), είτε υλικά που μας έχουν περισσέψει από προηγούμενα γεύματα.

 

www.virgieandhats.com

www.virgieandhats.com

 

Υλικά

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

500 γραμμάρια σπανάκι κατεψυγμένο

½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

1 φύλλο σφολιάτας

1 αυγό

¾  φλιτζάνι τσαγιού γάλα φρέσκο

400 γραμμάρια διάφορα κίτρινα τυριά τριμμένα (gouda, emmental, γραβιέρα)

1 μικρή κρέμα γάλακτος light

Αλάτι

Μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

 

Εκτέλεση

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι (2’-3’). Προσθέτουμε και το σπανάκι και τσιγαρίζουμε μέχρι να απορροφήσει όλα του τα υγρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και περιμένουμε λίγο να κρυώσει.

Εν τω μεταξύ βουτυρώνουμε μία ταρτιέρα και στρώνουμε το φύλλο της σφολιάτας. Αν περισσεύει φύλλο έξω από την ταρτιέρα, το κόβουμε με ένα μυτερό μαχαίρι. Τρυπάμε τη σφολιάτα με ένα πιρούνι και την αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό, το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά, το μίγμα με το σπανάκι, την κρέμα γάλακτος κι ανακατεύουμε καλά.

Ρίχνουμε τη γέμιση πάνω στη σφολιάτα κι απλώνουμε ομοιόμορφα.

Διπλώνουμε και στρίβουμε όσο φύλλο σφολιάτας περισσεύει περιμετρικά από τη γέμιση.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180ο βαθμούς φούρνο (στον αέρα) για 40’-45’ μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της τάρτας και να ψηθεί καλά το φύλλο της σφολιάτας.

 

thatslife.gr

konstantinos k

Αμφίχειρας κλέφτης ιδεών, σοφέρ μεθυσμένων ψυχών, ζωγράφος πλαστών εικόνων, έμπορος ακριβής ιστορίας, ίκαρος χωρίς φτερά.

Comments are closed.