Τα πιο ακριβά ποτά στον κόσμο!

Θα έδινες ποτέ εκατομύρια δολάρια για ένα μπουκάλι ποτό? Η τέλος πάντων υπάρχει κάποιος που τα δίνει?

1.Henri IV Dudognon Heritage Cognac Grande Champagne

Πρόκειται για το ακριβότερο κονιάκ του κόσμου. Και όχι μόνο για το περιεχόμενο αλλά και για την πολύτιμη συσκευασία του. Η παραγωγή του ξεκίνησε το 1776 καιπαλαιώνεται σε βαρέλια για περισσότερο από 100 χρόνια. Η φιάλη του είναι φτιαγμένη από χρυσό 24 καρατίων και πλατίνα, ενώ είναι διακοσμημένο με 6.500 πιστοποιημένα διαμάντια. Τη φιάλη κατασκεύασε ο Jose Davalos και η τιμή της ανέρχεται στα 1.946.000 δολάρια…

2.La Ley del Diamante (Diamond Sterling) Tequila

Και εδώ η υψηλή τιμή οφείλεται τόσο στο περιεχόμενο όσο και στο μπουκάλι. Η φιάλη είναι κατασκευασμένη στο χέρι από 32 Μεξικάνους τεχνίτες. Πλατίνα, ασήμι και 6.000 διαμάντια διακοσμούν το μπουκάλι της πιο ακριβής τεκίλαςτου κόσμου. Όσο για το περιεχόμενο, τριών, έξι και εννέα ετών τεκίλα είναι ανακατεμένες σε ιδανική αναλογία. Η τιμή της φιάλης είναι 1.547.880 δολάρια.

3.DIVA Premium Vodka

Τόσο οι ά ύλες αλλά και η διύλισή της είναι αυτά που την κάνουν να ξεχωρίζει. Είναι φτιαγμένη από φυσικόμεταλλικό νερό και έχει αποσταχθεί τρεις φορές. Την πρώτη φορά μέσω πάγου, μετά από σκανδιναβική σημύδα και τέλος από κοκκοποιημένα διαμάντια και άλλους πολύτιμους λίθους. Το μπουκάλι της κοσμούν πολύτιμοι και ημιπολύτιμοι λίθοι. Η τιμή της κυμαίνεται περίπου στα 1.060.000 δολάρια ( μπορεί ν΄ αλλάξει ανάλογα με τους πολύτιμους λίθους που θέλεις να έχει το μπουκάλι σου).

4.Wine 1787 Chateau Lafite

Αμφίβολό είναι το κατά πόσο μπορείς να πιείς ένα τόσο παλιό κρασί… Το Chateau Lafite είχε αγοραστεί αρχικά από τον Thomas Jefferson στην Γαλλία και πουλήθηκε σε δημοπρασία στο Λονδίνο το 1985. Σήμερα στην κατοχή του το έχει ένας Άγγλος συλλέκτης που έδωσε το ποσό των 160.000 δολαρίωνγια να το αποκτήσει.

5.Nun’s Island, 25-Year-Old Pure Pot Still Whisky

Είναι το πιο ακριβό ουίσκι που κυκλοφορεί. Δυστυχώς όμως δεν έχουμε πολλές πληροφορίες γι’ αυτό. Τα μπουκάλια διυλίστηκαν το 19ο αιώνα, ενώ το αποστακτήριο Galwayσταμάτησε την παραγωγή και έκλεισε το 1908. Η φιάλη εκτιμάται στην τιμή των 194.660 δολάρια.

6.Wray and Nephew Rum

Είναι το πιο ακριβό ρούμι του κόσμου. Είναι φτιαγμένο από τους Τζαμαϊκανούς αποστάκτες Wray και Nephew και εμφιαλώθηκε τη δεκαετία του ’40. Αποτελείται από ένα μείγμα διάφορων ρούμι. Χρονολογείται όμως από 1915. Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν μόνο τέσσερα κλειστά μπουκάλια και το κόστος τους είναι 50.630 δολάρια το καθένα.

7.Perrier-Jouet 2000 Belle Epoque

Ο οίκος δημιουργήθηκε το 1811. Το όνομα του το πήρε από τον ιδρυτή και τη γυναίκα του. Είναι ένας οίκος που τολμάει να πρωτοπορεί, όπως το 1845 που ήταν ο πρώτος οίκος που κυκλοφόρησε ξηρή σαμπάνια. Έτσι κυκλοφόρησε και τη Perrier-Jouet 2000 Belle Epoque σε περιορισμένη κυκλοφορία φιαλών. Κοστίζει 50.000 ευρώ

Σίγουρα αξίζει να τα δείς… τώρα αν αξίζει να τα πιείς…………… άλλο θέμα!!

Editor

Ο μπερδεμένος άνθρωπος γουστάρει να είναι έτσι , δεν έτυχε ,αλλιώς βαριέται. Ο ψεύτης γουστάρει τα ψέματα. Νομίζει πως παίζει στα «μυστικά της εδέμ» και χαίρεται. Είναι ωραία η ζωή του έτσι, αλλιώς θα ήταν ένας βαρετός άντρας και εκείνη μια βαρετή νοικοκυρά. Μη σε κάνει ποτέ να πιστέψεις, εκεί στο ποτό ένα βράδυ, πως είναι στεναχωρημένος.Ρόλο υποδύεται.

Comments are closed.