Τι πραγματικά συμβαίνει όταν κοιμάσαι με το μακιγιάζ

Δεν υπάρχει καμία ντροπή στο να παραδεχτείς ότι έχεις κοιμηθεί με το μακιγιάζ, έχει συμβεί σε όλες μας! Η αιτία μιας κουραστικής ημέρας ή ο πονοκέφαλος από τα ποτά που είχες πιει σε ανάγκασαν, ναι! παραδέξου το, πως κοιμήθηκες χωρίς να ξεβαφτείς. Φαίνεται ότι αυτή η τεμπέλικη συμπεριφορά σου αρκετά αθώα όταν έχει συμβεί μια – δυο φορές. ΛΑΘΟΣ η «ακίνδυνη» μάσκαρα μπορεί να προκαλέσει ζημιά και της αρκεί μόνο μια φορά. Μάθε τι πραγματικά συμβαίνει όταν κοιμάσαι με το μακιγιάζ

sleep-in-makeup

«Όσο περισσότερες φορές κοιμηθείς με μακιγιάζ σου, τόσο μεγαλύτερη είναι η ζημιά που προκαλείς στο δέρμα σου,» λέει ο δερματολόγος Jeannette Graf, κλινικός καθηγητής της δερματολογίας στο Mount Sinai Medical Center της Νέα Υόρκη. «Το δέρμα μας, όπως και το υπόλοιπο σώμα μας, λειτουργεί στο κιρκαδικό ρυθμό. Τη νύχτα η πιο σημαντική λειτουργία του δέρματος είναι να ανανεωθεί. Φορώντας μακιγιάζ εμποδίζεται τη διαδικασία ανανέωσης, προκαλώντας ζημιά στο δέρμα.»

Η βάση που έχεις βάλει το πρωί έχει τη δυνατότητα να βλάψει το δέρμα σου διότι όλη οι ρύποι παραμένουν σε αυτό.

Το κραγιόν σου θα οδηγήσει σε ξηρότητα και σκάσιμο τα χείλη σου και καλό θα ήταν με ένα μαντιλάκι να αφαιρείς οποιαδήποτε χρωστική ουσία πλήρως πριν κοιμηθείς.

Εάν είστε το είδος του κοριτσιού που αφήνει το μακιγιάζ των ματιών της μάθε πως η μάσκαρα μπορεί να ερεθίσει τα μάτια σου προκαλώντας βλεφαρίτιδα και τα βακτήρια επιπεφυκίτιδα, αν αυτό δεν είναι αρκετά τρομακτικό μπορείς να προκαλέσεις τις βλεφαρίδες σου!

Τώρα που νιώθεις πιο ενήμερη για το τι ακριβώς προκαλεί ο ύπνος με μακιγιάζ μπορεί ακόμα οι τεμπέλικες νύχτες να σου φαίνονται βουνό. Ένα έξυπνο tip είναι δίπλα στο κρεβάτι, στο κομοδίνο σου να έχεις πάντα μαντιλάκια ντε μακιγιάζ για να χρειαστεί μόνο να απλώσεις το χέρι σου έστω και με κλειστά μάτια κάτι που δεν μπορείς να κάνεις με το ξυπνητήρι.

woman-sleeping1

two reasons

Δύο... Ο πιο όμορφος αριθμός! Γιατί το νόμισμα έχει πάντα δύο όψεις, γιατί μου αρέσει ακόμα να βλέπω "δύο ξένους", γιατί είναι μαγικό να έχεις δύο λόγους για να ζείς, να προσπαθείς και να καταφέρνεις... Γιατί δύο ψυχές μου χάρισαν τη ζωή! Γιατί "DD"... Το σκοτάδι του ενός, δυο μαζί το κάνουν φως!(Μ. Στόκας, Υπνόσακος)

Comments are closed.