Τοξοβολία. Γι’ αυτούς που βάζουν »στόχους»

Η Τοξοβολία είναι ένα ολυμπιακό άθλημα. Υπάρχουν δύο κατηγορίες τόξων, τα ολυμπιακά και τα σύνθετα τόξα. Τα ολυμπιακά τόξα είναι σχεδόν ίδια  με τα τόξα που χρησιμοποιούσαν τις παλιές εποχές. Τα σύνθετα τόξα όμως λειτουργούν με τη χρήση ενσωματωμένων  τροχαλίων. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες λαμβάνουν μέρος μόνο οι αθλητές που αγωνίζονται με ολυμπιακό τόξο.

Εκτός όμως από τα είδη τόξων, οι αθλητές κατατάσσονται σε διάφορες κατηγορίες. Ανδρών και γυναικών, εφήβων και νεάνιδων και κάποιες μικρότερες κατηγορίες.  Η απόσταση στην οποία διαγωνίζονται οι αθλητές αλλάζει ανάλογα με το είδος του αγώνα και την κατηγορία στην οποία εντάσσεται ο κάθε αθλητής.Ο στόχος στον οποίο καρφώνεται το βέλος αποτελείται από δέκα κύκλους, πέντε διαφορετικών χρωμάτων (κίτρινο,κόκκινο,μπλε,μαύρο,άσπρο) από μέσα προς τα έξω. Κάθε κύκλος αντιπροσωπεύει και ένα αριθμό βαθμών!!

Πόσο κοστίζει;

Τα βασικά πακέτα τοξοβολίας (τόξο, βέλη, φαρέτρα και ειδικά προστατευτικά για τα δάχτυλα, τα χέρια και το θώρακα) κοστίζουν από 180 ευρώ με πιο εξειδικευμένα πακέτα να φτάνουν μέχρι τα 600 ευρώ.

Που να κάνω;

Στον Αθλητικό Σύλλογο Τοξοβολίας Αθηνών στην Ν.Ιωνία  ( http://www.asta.gr )

Στον Αθλητικό Όμιλο Παραδείσου Αμαρουσίου ( http://www.aoparadeisos.gr)

Ρίξτε μια ματιά στους συλλόγους των Δήμων σας και ρωτήστε. Γίνονται μαθήματα τοξοβολίας σε πολλούς δήμους της Αθήνας αλλά και της περιφέρειας.

Η τοξοβολία αν και δεν ειναι διαδεδομένη στη χώρα μας είναι ένα άθλημα που ελκύει μικρούς και μεγάλους,ειναι για ολες τις ηλικίες και δεν ειναι ιδιαίτερα κουραστικό. Το πιο σημαντικό είναι η νοηματική συμμετοχή.  Χρειάζεται να πληρώσετε κάποια εγγραφή ανάλογα με το σύλλογο και στη συνέχεια μία πολύ μικρή ετήσια συνδρομή της τάξης των 50 ευρώ. 

Μπορείτε επίσης να απευθυνθείτε  στην Ελληνική Φίλαθλο Ομοσπονδία Το­ξο­βολίας (ΕΦΟΤ), Κηφισίας 27Α, τηλ.: 210-64.00.109.

Είναι μια προσπάθεια με αντίπαλο τον εαυτό μας…

 

Editor

Ο μπερδεμένος άνθρωπος γουστάρει να είναι έτσι , δεν έτυχε ,αλλιώς βαριέται. Ο ψεύτης γουστάρει τα ψέματα. Νομίζει πως παίζει στα «μυστικά της εδέμ» και χαίρεται. Είναι ωραία η ζωή του έτσι, αλλιώς θα ήταν ένας βαρετός άντρας και εκείνη μια βαρετή νοικοκυρά. Μη σε κάνει ποτέ να πιστέψεις, εκεί στο ποτό ένα βράδυ, πως είναι στεναχωρημένος.Ρόλο υποδύεται.

Comments are closed.