Το κέικ μελιού του Άκη Πετρετζίκη!

Το κέικ μελιού του Άκη Πετρετζίκη!

Συστατικά
225 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, 1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη, 1/2 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη, 225 γρ. ζάχαρη, 3 αυγά ελαφρά χτυπημένα, 150 ml ηλιέλαιο, 300 γρ. μέλι, 225 ml νερό

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς.
  • Τοποθετούμε σε μια φόρμα για κέικ (36 εκ) μια λαδόκολλα την οποία έχουμε αλευροβουτυρώσει.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, την κανέλα, το τζίντζερ και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε στο μπολ τα αυγά, το ηλιέλαιο, 225 ml νερό (κρύο) και το μέλι.
  • Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι το αλεύρι να διαλυθεί. (το μείγμα θα είναι νερουλό)
  • Ρίχνουμε το μέιγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 1 ώρα και 35 λεπτά.
  • Αφαιρούμε απο το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει στη φόρμα για 20 λεπτά και μετά το αναποδογυρίζουμε σε μια σχάρα.
Tip

Μπορούμε αντί για μέλι να βάλουμε maple syrup.
recipe_main_IMG_7969
 
akispetretzikis.com
two reasons

Δύο... Ο πιο όμορφος αριθμός! Γιατί το νόμισμα έχει πάντα δύο όψεις, γιατί μου αρέσει ακόμα να βλέπω "δύο ξένους", γιατί είναι μαγικό να έχεις δύο λόγους για να ζείς, να προσπαθείς και να καταφέρνεις... Γιατί δύο ψυχές μου χάρισαν τη ζωή! Γιατί "DD"... Το σκοτάδι του ενός, δυο μαζί το κάνουν φως!(Μ. Στόκας, Υπνόσακος)

Comments are closed.