Το πιο οικονομικό αυτοκίνητο

Πολλοί θα πούμε πως είναι κάτι υβριδικό ή κάτι τύπου smart, iq. Όμως δεν είναι έτσι τα πράγματα . Το πιο οικονομικό αυτοκίνητο ανήκει στην πολυ γνωστή αυτοκινητοβιομηχανία που οι κινητήρες της διαρκώς βραβεύονται σαν τους κινητηρες της χρονιάς και δεν είναι άλλη από τη volkswagen με το   Polo BlueMotion.

Ο κατασκευαστης υπόσχεται το πιο οικονομικό μικρό αυτοκίνητο που κυκλοφορει αφού με τα 1.400 κυβικά του και τους 75 ίππους του καίει μόλις  3,3 λίτρα καυσίμου στα 100 χλμ. Βέβαια δεν φτάνει μόνο αυτό για την πολύ μικρή κατανάλωση του. Σημαντικό ρόλο παίζουν τα μικρά ελαστικά και το χαμηλό βάρος του αυτοκινητού καθώς και το σύστημα start & stop που το αυτοκίνητο σβήνει μόνο του κάθε φορά που ο οδηγός βάλει νεκρά και η ταχύτητα πέσει στο μηδέν.

Εξίσου σημαντικό για την εξοικονόμηση ενέργειας είναι η επανάκτηση της από τη συχνότητα του φρεναρίσματος. Η κινητική ενέργεια που άλλοτε θα χανόταν με το φρενάρισμα (θερμική ενέργεια) πλέον μετατρέπεται σε ηλεκτρική και αποθηκεύεται πλέον (κατά ένα μεγάλο ποσοστό) στη μπαταρία  του μικρού polo!

Η τιμή του είναι διόλου ευκαταφρόνητη αν θέλετε να κάνετε οικονομία. 16.950 ευρώ θα πρέπει να ξοδέψετε για να αποκτήσετε αυτό το μικρό τεχνολογικό θαύμα.

Editor

Ο μπερδεμένος άνθρωπος γουστάρει να είναι έτσι , δεν έτυχε ,αλλιώς βαριέται. Ο ψεύτης γουστάρει τα ψέματα. Νομίζει πως παίζει στα «μυστικά της εδέμ» και χαίρεται. Είναι ωραία η ζωή του έτσι, αλλιώς θα ήταν ένας βαρετός άντρας και εκείνη μια βαρετή νοικοκυρά. Μη σε κάνει ποτέ να πιστέψεις, εκεί στο ποτό ένα βράδυ, πως είναι στεναχωρημένος.Ρόλο υποδύεται.

Comments are closed.