Φεστιβάλ Παπάγου 2012: «Πέρσες» του Αισχύλου.

Ο λόγος του Αισχύλου πάντα επίκαιρος..

“Ω παίδες Ελλήνων, ίτε…Ελευθερούτε πατρίδα, τέκνα, γυναίκας και των πατρώων θεών ελευθερούτε τα ιερά και των προγόνων τους τάφους…”

Ο λόγος του Αισχύλου αθάνατος, δίνει φτερά στα όνειρα των ανθρώπων που ξέρουν να ονειρεύονται. Αντίσταση στην επερχόμενη βαρβαρότητα. Κάποιοι πρέπει να φωνάξουν Στοπ εδώ αρχίζει και τελειώνει η Ελληνική γη, η Ελληνική φιλοσοφία, η Γραμματεία, μακριά οι “ μοντερνίζοντες” ύποπτοι, που τελικά είναι τόσο “παλιοί” και démodé…

Εμείς είμαστε εδώ παρόντες και αμυνόμενοι απέναντι στα ιδρύματα και τις “ύποπτες” χορηγίες τους. Εδώ μόνοι..ελεύθεροι και σκεπτόμενοι, μακριά από προστάτες. Είναι μερικά πράγματα που δεν εξηγούνται περισσότερο, όπως η ποίηση του Αισχύλου…Ίσως καθένας από μας, ψάχνει να εξηγήσει το αινιγματικό χαμόγελο της Αθηναίας Κόρης και το επίμονο βλέμμα του Ηνίοχου..Αυτό θα πει..Ελευθερία..

Οι “Πέρσες” είναι μια παράσταση που πρέπει να παρουσιαστεί όπου υπάρχει έστω και μια ελληνική καρδιά που χτυπάει σε άλλους ρυθμούς απ’ αυτούς που μας υπαγορεύουν οι ΔΟΤΟΙ νεωτεριστές, που διώχνουν τον κόσμο μακριά από την Ελληνική Φιλοσοφία, αυτοί που υπονομεύουν τα μόνα που μας απόμειναν την Αξιοπρέπεια και τη Γλώσσα μας. “Αντίσταση στην ύβρη”.

Γιάννης Νικολαϊδης

 

 

Συντελεστές:

Μετάφραση: Κώστας Πολιτόπουλος, Σκηνοθεσία: Γιάννης Νικολαϊδης, Σκηνικά: Μιχάλης Αγγελάκης, Κοστούμια: Όλγα Σχοινά, Μουσική: Μιχάλης Γλυνιαδάκης, Φωτισμοί: Στέφανος Κομιανός, Βοηθός Σκηνοθέτη: Σπύρος Κωνσταντούλας

 

Παίζουν:

Ατόσσα: Φωτεινή Φιλοσόφου, Αγγελιαφόρος: Γιάννης Νικολαϊδης, Δαρείος-Ξέρξης: Ζαχαρίας Ρόχας, Κορυφαίοι: Κώστας Λάσκος, Γιώργος Παπαδημητράκης, Χρήστος Κανέλλης, Μανώλης Σκιαδάς και 10μελής Χορός.

 

Κηποθέατρο Παπάγου , Χολαργός – Παπάγου | Άλσος Παπάγου, οδός Κορυτσάς Τηλέφωνο: 210 6520412

Είσοδος: 17€ , Στρατιωτικοί – Άνεργοι – Συνταξιούχοι: 15€, Μαθητικό – Παιδικό – Φοιτητικό: 10€

Πληροφορίες-προπώληση εισιτηρίων:

Γραφείο Φεστιβάλ: Αναστάσεως 90, Τηλ. 213-2027187,186 – εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Κατάστημα ΔΑΝΑΟΣ: Μεσογείων 230 – Χολαργός, Τηλ. 210-65 28 301&3 – εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Ταμείο Θεάτροu: Οδός Κορυτσάς, 6η στάση λεωφορείου Παπάγου, Τηλ. 210 65 20 412, την ημέρα της παραστάσεως από τις 6:30μ.μ.

 

Editor

Ο μπερδεμένος άνθρωπος γουστάρει να είναι έτσι , δεν έτυχε ,αλλιώς βαριέται. Ο ψεύτης γουστάρει τα ψέματα. Νομίζει πως παίζει στα «μυστικά της εδέμ» και χαίρεται. Είναι ωραία η ζωή του έτσι, αλλιώς θα ήταν ένας βαρετός άντρας και εκείνη μια βαρετή νοικοκυρά. Μη σε κάνει ποτέ να πιστέψεις, εκεί στο ποτό ένα βράδυ, πως είναι στεναχωρημένος.Ρόλο υποδύεται.

Comments are closed.