Φτιάξε το δικό σου αβοκάντο

Πέρα από τα σούπερ συστατικά που έχει το αβοκάντο σαν φρούτο για την υγεία μας, μπορεί πολύ εύκολα να μετατραπεί σε ένα φοβερό δέντρο για το κήπο μας.. Φτιάξε το δικό σου αβοκάντο λοιπόν!!

αβοκάντο-gocheapandchic.gr

photo via www.yiannislucacos.gr

 

Το είχα δεί και εγώ από ένα φίλο και μου απάντησε φτιάξε το δικό σου αβοκάντο ! Αφού λοιπόν κόψουμε το αβοκάντο για την οποιαδήποτε χρήση αφαιρούμε πολύ προσεκτικά το κουκούτσι από το φρούτο. Το κουκούτσι καλύπτεται από έναν (πολύ εύκολο να βγει) μαύρο μανδύα. Πλένουμε το κουκούτσι σε χλιαρό νερό χωρίς να χρησιμοποιήσουμε ξένο σώμα παρά μόνο το χέρι μας.

Αφαιρούμε τον καφέ-μαύρο μανδύα πολύ προσεκτικά και χρησιμοποιώντας 3 οδοντογλυφίδες το τρυπάμε ελαφρά περιμετρικά με κατεύθυνση από κάτω προς τα πάνω για να μπορέσει να σταθεί μέσα στο ποτήρι. Επιλέγουμε ένα διάφανο ποτήρι το γεμίζουμε με νερό και προσέχουμε  να είναι συνέχεια καλυμμένα τα 1/3 με νερό. Προσοχή η ρίζα θα βγει από τον πάτο του κουκουτσιού που τον ξεχωρίζεις από τη μύτη καθώς δεν είναι μυτερός.

avok2

Τοποθετούμε σε σημείο που να το βλέπει πολύ ο ήλιος και οπλιζόμαστε πολύ με υπομονή. Άλλοι καρποί κάνουν 1-2 βδομάδες να βγάλουν ρίζα κάποιοι άλλοι μπορεί και ένα μήνα. Σε λίγο θα διαπιστώσετε πως ο καρπός αρχίζει να σχίζεται καθώς προσπαθεί να βγεί ρίζα  από μέσα. Αφού βγάλει και κλωνάρι με τα πρώτα του μικρά φυλλαράκια τότε το βάζετε σε γλάστρα μεγάλη (αρκετά μεγάλη) και τοποθετείτε το κουκούτσι περί τα 2/3 στο χώμα. Ποτίζετε τακτικά και αδειάζετε το πιατάκι όποτε χρειάζεται.

avok3

avok4

Καλή επιτυχία σε όλους!!!

Editor

Ο μπερδεμένος άνθρωπος γουστάρει να είναι έτσι , δεν έτυχε ,αλλιώς βαριέται. Ο ψεύτης γουστάρει τα ψέματα. Νομίζει πως παίζει στα «μυστικά της εδέμ» και χαίρεται. Είναι ωραία η ζωή του έτσι, αλλιώς θα ήταν ένας βαρετός άντρας και εκείνη μια βαρετή νοικοκυρά. Μη σε κάνει ποτέ να πιστέψεις, εκεί στο ποτό ένα βράδυ, πως είναι στεναχωρημένος.Ρόλο υποδύεται.

Comments are closed.