Φτιάξτε μόνοι σας αποξηραμένα φρούτα!

Η αποξήρανση αποτελεί μία από τις παλαιότερες μεθόδους συντήρησης των φρούτων και των λαχανικών.

Επίσης, είναι μία από τις πλέον οικολογικές και οικονομικές όπως και φυσικές μεθόδους, καθώς αυτή η τεχνική επιδρά στο φρούτο δίχως να προξενεί επιβλαβείς αλλοιώσεις σε αυτό , ενώ αποτελεί τέλος και μία μέθοδος εξοικονόμησης χρημάτων, αν λάβουμε υπόψιν τα αυξημένα κόστη των αποξηραμένων φρούτων.

Σήμερα, θα σας δείξουμε ένα απλό τρόπο για να παρασκευάσετε ένα υγιεινό κολατσιό για όλες τις ώρες.. και όλες τις ηλικίες.. Τα φρούτα περιέχουν πολλές βιταμίνες που μας προστατεύουν από πάρα πολλές ασθένειες, και έτσι είναι πολύ σημαντικό να τα καταναλώνουμε όσο το δυνατόν πιο συχνά..

Εάν κατέχετε αποξηραντή τροφίμων, μην διστάσετε να παρασκευάσετε τα δικά σας snack από φρούτα στο σπίτι. Ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές για υγιεινά σπιτικά snack αποξηραμένων φρούτων. Η οικογένειά σας θα τα λατρέψει – ειδικότερα τα παιδιά σας: είναι μία ιδανική λύση για να έχουν αυτό το κολατσιό μαζί τους, είτε είναι στο σχολείο, είτε παίζουν έξω με τους φίλους τους. Οι βιταμίνες και οι υδατάνθρακες των αποξηραμένων φρούτων θα τους χαρίσουν άπλετη ενέργεια!!

Το φρούτο θα πρέπει να πλένεται καλά και να κόβεται σε φέτες ίσου πάχους. Όταν κόψετε το φρούτο, τοποθετήστε τις φέτες σε μία από τις σχάρες του σπιτικού αποξηραντή τροφίμων

Περιχύστε με χυμό λεμονιού και πασπαλίστε με ζάχαρη ή κανέλα και αφήστε τα να αποξηρανθούν.

Αποξηραμένο ακτινίδιο:

Πλύνετε τα ακτινίδια και ξεφλουδίστε τα. Με ένα μαχαίρι τεμαχισμού  ή ένα φυσιολογικό μαχαίρι, κόψτε το ακτινίδιο σε φέτες ίσου πάχους – το ίδιο λεπτές. Το επόμενο που έχετε να κάνετε είναι να τοποθετήσετε τις φέτες στις σχάρες του αποξηραντή.

Αποξηραμένα Πορτοκάλια:

Για να φτιάξετε αποξηραμένα πορτοκάλια, θα πρέπει πρώτα να τα ξεφλουδίσετε και στη συνέχεια να τα κόψετε σε λεπτές φέτες με τη χρήση ενός μαχαιριού τεμαχισμού ή ενός μαχαιριού. Στη συνέχεια τοποθετήστε τα κατάλληλα στις σχάρες του αποξηραντή τροφίμων

Αποξηραμένα μήλα:

Πλύνετε τα μήλα, ξεφλουδίστε τα με ένα μαχαίρι, αφαιρέστε το κουκούτσι, και στη συνέχεια κόψτε τα σε λεπτές φέτες ίδιου πάχους. «Βρέξτε» τις φέτες με χυμό λεμονιού ώστε να αποτρέψετε το καφέ χρώμα. Μπορείτε επίσης να τις πασπαλίσετε με κανέλα και να βάλετε μέλι.

Ο μέσος χρόνος αποξήρανσης στον φούρνο είναι περίπου 8 ώρες. Πάντως, αυτό εξαρτάται και από το πάχος του κομμένου φρούτου γι’ αυτό θα πρέπει να προσπαθήσετε να κόψετε σε φέτες ίσου πάχους τα φρούτα. Όσο πιο λεπτές είναι οι φέτες, τόσο λιγότερο θα διαρκέσει ο χρόνος αποξήρανσης. Εάν δεν διαθέτετε αποξηραντή τροφίμων μπορείτε να αποξηράνετε τα φρούτα ακόμη και σε έναν φούρνο με αέρα. Η καλύτερη επιλογή για την αποθήκευσή τους είναι σε σφραγισμένα γυάλινα βάζα. Κλείστε αεροστεγώς τα καπάκια και αποθηκεύστε τα σε σκοτεινό μέρος.

pentapostagma.gr

Editor

Ο μπερδεμένος άνθρωπος γουστάρει να είναι έτσι , δεν έτυχε ,αλλιώς βαριέται. Ο ψεύτης γουστάρει τα ψέματα. Νομίζει πως παίζει στα «μυστικά της εδέμ» και χαίρεται. Είναι ωραία η ζωή του έτσι, αλλιώς θα ήταν ένας βαρετός άντρας και εκείνη μια βαρετή νοικοκυρά. Μη σε κάνει ποτέ να πιστέψεις, εκεί στο ποτό ένα βράδυ, πως είναι στεναχωρημένος.Ρόλο υποδύεται.

Be first to comment