ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΚΡΙΣΗ Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ… ΚΡΙΣΗ;;;

Οι κανόνες του «savoir faire» επιβάλλουν πριν να αρχίσω την πολυλογία μου και εφόσον συναντιόμαστε για πρώτη φορά να σας συστηθώ… λοιπόν… με λένε Κατερίνα και σε πείσμα των καιρών…ειμαι καλά…!!! Αν ανήκετε στους ριψοκίνδυνους και συνεχίζετε και διαβάζετε αυτη τη στήλη σας καλοσορίζω στο πρώτο μας επίσημο ραντεβού…!!! Αισιόδοξοι και απαισιόδοξοι αυτου του κόσμου καλώς ήρθατε.. Oι αισιόδοξοι θα συντονιστούν μαζί μου… οι απαισιόδοξοι εεε λοιπον… ευελπιστώ πως κι αυτοι θα κάνουν το ίδιο!

So… Χριστούγεννα σε κρίση ή Χριστούγεννα με σωστή κρίση…?

Οκ το ξέρω και δε ζώ στο δικό μου προσωπικό σύμπαν.. είμαστε επίσημα σε οικονομική δυσχέρεια ΟΛΟΙ!!! Το πιθανότερο είναι οτι ενώ γύρω μας λαμπάκια αναβοσβήνουν επειδή οι γείτονες για άλλη μια φορά αποφάσισαν να μετατρέψουν τον μπαλκόνι τους σε Las Vegas , ζαχαροπλαστεία φτιάχνουν τόνους εποχιακών γλυκών, παιδάκια προπονούντε για τα κάλαντα και περνάνε απο τις εφορίες για να θεωρήσουν τα μπλόκ αποδείξεων (γιατι φετος θα φορολογηθούν και οι εισπράξεις απο τα κάλαντα) και οι κούτες με τα στολίδια μας περιμένουν με αγωνια να τις κατεβάσουμε… Παρ’όλα αυτά ο εγκεφαλός μας έχει κολήσει: οικονομική κρίση…οικονομική κρίση…οικονομική κρίση…οικονομική κρίση… κάπως όπως όταν κολάει ο υπολογιστής μας και αρνείται να κάνει το οτιδήποτε… Μόνο που σε αυτή τη περίπτωση είναι κάπως δύσκολο να αρχίσουμε τα κλωτσομπουνίδια με τον εγκεφαλό μας!!! Μπορούμε όμως να φανούμε πιο ύπουλοι απο αυτόν.. να παίξουμε χρησιμοποιώντας τα δικά του όπλα.. να φανούμε λογικοί!!!

Ναι λογικοί!!!

Ένας απο τους πιο αποδοτικούς μηχανισμούς αυτοπροστασίας είναι η εκλογίκευση των κατασάσεων που μας ζορίζουν. Το σύνηθες είναι ότι όταν μια κατάσταση μας προβλαματίζει, όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως θα θέλαμε ή όπως θα έπρεπε, όταν χάνουμε μια ευκαιρία ή όταν απλα χάνουμε το λεωφορείο, να μπλοκάρουμε και να αντιδράμε με αρνητικότητα:

«Φτουυυ.. @$^#$#%$^%&* την γκαντεμιά μου μέσα, την άτιμη την έκλειψη, τον $#$%^#$ τον ανάδρομο ερμή, το υπερφορτωμένο κάρμα μου μπλα… μπλα… μπλα…». Προτού λοιπόν αρχίσετε να καίτε τα εγκεφαλικά σας κύτταρα αναλογιζόμενοι τι αμαρτίες έχετε κάνει σε προηγούμενες ζωές και τα περνάτε όλα αυτα τώρα…

STOP…ΕΚΛΟΓΙΚΕΥΣTE ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ…ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙΤΕ...

η ευκαιρία που χάθηκε…το λεωφορείο που δεν προλάβατε… η προαγωγή που δε πήρατε… τα manolo που δε θα αποκτήσετε τουλάχιστον για το επόμενο 3μηνο(αστειάκι???), η καινούργια γειτόνισσα απέναντι που δε σας δίνει σημασία…  σκεφτείτε λοιπόν:  τι απο αυτά θα επιτευχθεί ή θα αλλάξει σκεφτόμενοι αποκλειστικά και μόνο αρνητικά… Απο πείρα πάντως το λεωφορείο δε θα περάσει πότε να σας πάρει όσο και αν γκρινιάζετε!

Είναι κατανοητό πως συνήθειες παλαιότερων χρόνων ίσως να μην είναι εφαρμόσιμες πλέον.  Τι κάνουμε λοιπόν; Απελπιζόμαστε επειδή δε μπορούμε να ξοδέψουμε όσα ξοδεύαμε; Όχι.. ενεργοποιηθείτε και σκεφτείτε τρόπους να περάσετε εξίσου καλά χωρίς να χρειαστεί να πουλήσετε τα ασημικά της γιαγιάς ή κατα περίπτωση και αναλόγως των αναγκών και την ίδια τη γιαγιά!

Αντί να σπάτε το κεφάλι σας για το που θα πάτε το βράδυ με τους φίλους σας, προσκαλέστε τους σπίτι σας για θεματικές βραδιές (cinema nights με άπειρο pop corn, τουρνουά μπιρίμπας κ.λ.π), διοργανώστε tea party ή dinner party και στήστε το τραπέζι με ένα γιορτινό «art de la table» και όλα αυτά με την συνδρομή των προσκαλεσμένων σας. Απο ένα ευφάνταστο με την προσωπική δημιουργική πινελιά του καθενός γλυκό/ φαγητό/ cocktail καιιιι ταρα τα τααααμμμμ…. ο μπουφές μας είναι έτοιμος για επιδρομές.. Σαφώς θα μπορούσατε να οργανώσετε και διαγωνισμό «καλύτερου πίατου» όπου ο νικητής θα κερδισει τα εύσημα και αυτός που δε θα τον χαρακτηρίζατε και τον επόμενο master chef… θα βοηθήσει στο μάζεμα!!!

Δημιουργήστε το δικό σας προσωπικό και ιδιαίτερο ραντεβού.. Καλέστε τον καλο/η σας απο το πρωί με γράμμα/ email/ ταχυδρομικό περιστέρι/ sms ότι σας έιναι πιο εύκολο και πληροφορήστε τον/την με περιεκτικο τρόπο το «που» και το «πως», η βραδιά μπορει να έχει θέμα ή ακόμα και dress code…

Δείτε άτομα που σας έχουν λείψει.. Δείτε και αυτούς που δε σας έχουν λείψει…

Μαζευτείτε με τις φίλες σας για να φτιάξετε τα χριστουγεννιάτικα γλύκα, ας φέρει η κάθε μια απο ένα υλικό και στο τέλος μοιραστείτε τα γλυκα!!! Διοργανώστε beauty nights, φτιάχτε 1,2,3 – ανάλογα την αντοχη σας – κανάτες cosmopolitan, συγκεντρώστε όλα τα σύνεργα και αρχίστε να φροντίζετε η μια την άλλη.

Μαζευτείτε με τους φίλους σας παίξτε pro… παγγείλτε πίτσες… πιείτε μπύρες και γενικά do your things…

Η ζωή προχωράει χωρίς να υπολογιζεί την κρίση… Όσο εμείς αγχωνόμαστε για το μελλον και δε χαιρόμαστε το παρόν αυτό μας προσπερνάει.. με αποτέλεσμα αυτό το «αύριο» για το οποίο τόσο ανησυχούμε σημερα να στερείται ευχάριστων αναμνήσεων!!!

Κάντε τρέλες.. κάντε ότι νοιώθετε οτι θα σας κάνει πιο ευτυχισμένους!

Η μαγεία βρίσκεται στις στιγμές.. αυτές συνθέτουν την ευτυχία! Φαντασία, θετική σκέψη και το ποτήρι θα αρχίσει να φαίνεται μισογεμάτο σιγά – σιγά!

…By Katerina…
Σύμβουλος Δύσκολων καταστάσεων & κρίσεων…!!!

katerina_cheapandchic@hotmail.com

Editor

Ο μπερδεμένος άνθρωπος γουστάρει να είναι έτσι , δεν έτυχε ,αλλιώς βαριέται. Ο ψεύτης γουστάρει τα ψέματα. Νομίζει πως παίζει στα «μυστικά της εδέμ» και χαίρεται. Είναι ωραία η ζωή του έτσι, αλλιώς θα ήταν ένας βαρετός άντρας και εκείνη μια βαρετή νοικοκυρά. Μη σε κάνει ποτέ να πιστέψεις, εκεί στο ποτό ένα βράδυ, πως είναι στεναχωρημένος.Ρόλο υποδύεται.

Comments are closed.