Χωριάτικη μακαρονάδα με αρνίσιο κιμά και φέτα

Χωριάτικη μακαρονάδα με αρνίσιο κιμά και φέτα. Μία μακαρονάδα πλούσια στη γεύση και χορταστική. Μπορούμε αντί για κιμά να ψιλοκόψουμε με δύο μαχαίρια το κρέας σαν χοντροκομμένο κιμά.

Υλικά συνταγής

  • 500 γραμμ. σπαγγετίνι
  • 600 γραμμ. αρνίσιος κιμάς, μία φορά περασμένος
  • 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 6 ασπρομανίταρα ψιλοκομμένα
  • 1/2 κ.γλ. θυμάρι ξηρό ή 1 κλαδάκι φρέσκο
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
  • 800 γραμμ. ψιλοκομμένες ντομάτες φρέσκες ή κονκασέ
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
  • 1½ φλ. τσαγιού τρίμματα φέτας
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Xwriatiki-makaronada-me-arnisio-kima-feta

Εκτέλεση: Σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά. Σοτάρουμε μαζί κρεμμύδι, σκόρδο, μανιτάρια για 6΄-7΄. Σπρώχνουμε το σοταρισμένο μείγμα στα πλάγια και αφήνουμε κενό στο κέντρο της κατσαρόλας. Προσθέτουμε εκεί τον κιμά. Δυναμώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το θυμάρι και το δαφνόφυλλο. Κατά διαστήματα ανακατεύουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς. Αφού πιει τα υγρά του σβήνουμε με το κρασί. Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ντομάτες, γάλα, ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι. Ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30΄. Εν τω μεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά, τα στραγγίζουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε 2 κουταλιές απ’ τον κιμά και το 1 φλ. τσαγιού φέτα. Ανακατεύουμε καλά. Τα σερβίρουμε σε πιατέλα περιχύνοντας με την υπόλοιπη σάλτσα και πασπαλίζοντας με την υπόλοιπη φέτα (½ φλ.).

Mερίδες: 4
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 40 λεπτά
argiro.gr
two reasons

Δύο... Ο πιο όμορφος αριθμός! Γιατί το νόμισμα έχει πάντα δύο όψεις, γιατί μου αρέσει ακόμα να βλέπω "δύο ξένους", γιατί είναι μαγικό να έχεις δύο λόγους για να ζείς, να προσπαθείς και να καταφέρνεις... Γιατί δύο ψυχές μου χάρισαν τη ζωή! Γιατί "DD"... Το σκοτάδι του ενός, δυο μαζί το κάνουν φως!(Μ. Στόκας, Υπνόσακος)

Comments are closed.