5 φυτά εσωτερικού χώρου πρέπει έχεις

Καλλωπιστικά φυτά εσωτερικού χώρου που θα δώσουν νέα όψη στο σπίτι σου αλλά και πιο ζωντανό περιβάλλον. Φυτά τα οποία μπορείς να βρεις στο protypafytoria.gr

5

Ζάμια είναι ένα Τροπικό φυτό εσωτερικού χώρου από την Αφρική, ανήκει στην οικογένεια Araceae και είναι το μοναδικό του γένους zamioculcas. Πήρε το όνομα του από την ομοιότητα των φύλλων του με τα φύλλα του φυτού Ζάμια ( Zamia ). Το ριζικό του σύστημα αποτελείται από κονδύλους. Είναι φυτό το οποίο αντέχει σε μεγάλες περιόδους ξηρασίας και σε σκιερά σημεία. Είναι ίσως το πιο ανθεκτικό φυτό εσωτερικού χώρου. Χρειάζεται πότισμα κάθε 30-40 μέρες ανάλογα με την ατμοσφαιρική υγρασία του χώρου. Όταν μακραίνουν αρκετά οι βλαστοί λυγίζουν λόγο του βάρους γι’ αυτό είναι προτιμότερο να τους κόβουμε από το να βάζουμε στηρίγματα, γιατί οι κόνδυλοι που έχει μέσα στο χώμα μπορεί να τραυματιστούν. Η λίπανση κάθε δεύτερο πότισμα θα βοηθήσει πολύ στην υγεία και ζωηρότητα του φυτού. Πολλαπλασιάζεται με την διαίρεση των κονδύλων ή ακόμη και με φύλλα.

1

Όλες οι γιούκες,διαθέτουν παχύ ξυλώδη κορμό από τον οποίο ξεπετάγονται μικρές τούφες φύλλων, που μπορεί να είναι μυτερά, όπως και των άλλων συγγενών της, αλλά επειδή είναι μαλακά, το άγγιγμα τους δεν ενοχλεί έντονα. Σε ζεστή περιοχή μπορεί να ζήσει και έξω. Μάλιστα όταν μεγαλώνει σε έδαφος, ανθίζει και με το πέρασμα του χρόνου αναπτύσσεται πολύ. Έτσι αποκτά δενδρώδη μορφή με εξογκώματα στη 6άση του κορμού, που μοιάζουν με πόδια ελέφαντα, στοιχείο από το οποίο παίρνει και το όνομα της. Στην αγορά μπορείτε να την ανακαλύψετε σε διάφορα ύφη, από 20 εκ. μέχρι και περισσότερο από 1.50 μ., με κορμό ή απλά μια φυλλώδη τούφα. 2

Καλλωπιστικό φυτό εσωτερικού χώρου, η Γκουσμάνια ομορφαίνει ιδιαίτερα τον χώρο του σπιτιού και του γραφείου δίνοντας μια εξωτική και τροπική ατμόσφαιρα. Τοποθετήστε την κάπου χαμηλά στο πάτωμα και όχι ψηλά για να φαίνεται περισσότερο το σχήμα της. Έχει στενόμακρο φύλλωμα όπου το ένα φύλλο επικαλύπτει το άλλο σε σχήμα ρόδακα με εντυπωσιακά άνθη. Η γκουσμάνια χρειάζεται απαραίτητα φιλτραρισμένο ή έμμεσο φως. Δώστε όσο το δυνατόν περισσότερο φως, αλλά όχι άμεσο ηλιακό. Η θερμοκρασία δωματίου πρέπει να είναι 18-25 ° C. Καθαρίζετε τα φύλλα της με ένα υγρό μαλακό πανάκι. Όπως με τα περισσότερα φυτά εσωτερικού χώρου, προτιμά μέτρια έως υψηλή υγρασία. Το έδαφος του φυτού πρέπει να είναι υγρό, αλλά όχι τόσο ώστε να το οδηγήσετε σε μύκητες και βακτήρια. Αν έχετε πιατάκι αποστράγγισης, να απομακρύνετε το περίσσιο νερό.

3

Η δράκαινα μαρτζινάτα ή dracena marginata είναι ένα πολύ διαδεδομένο όμορφο φυτό που προέρχεται από τη Μαγαδασκάρη. Έχει γερό γκρίζο κορμό με μακριά λογχωτά φύλλα που κλίνουν προς τα κάτω, συνήθως σκούρα πράσινα ενώ σε κάποιες ποικιλίες το χρώμα είναι πιο ανοικτό πράσινο ή έχει κόκκινες ρίγες στην άκρη των φύλλων της. Η δράκαινα είναι φυτό αργής ανάπτυξης που επιβιώνει εύκολα σε εσωτερικούς χώρους αλλά και σε εξωτερικούς αρκεί να μην έχει παγωνιά. Χρειάζεται αρκετό φως για την ανάπτυξη της, όχι όμως απευθείας επαφή με τις ακτίνες του ηλίου που καίει τα φύλλα της. Χρειάζεται λίγο αλλά τακτικό πότισμα σε ελαφρύ χώμα με μεγάλη περιεκτικότητα τύρφης και πολύ καλή αποστράγγιση. Χρειάζεται επίσης αρκετά υγρή ατμόσφαιρα και αραιά και που να πλένετε τα φύλλα της. Τον χειμώνα που η ατμόσφαιρα είναι ξηρή λόγο της θέρμανσης, ψεκάστε τα φύλλα της. Πολύ καλή λύση είναι να βάλετε σε μία γωνία της γλάστρας, μακριά από τον κορμό του φυτού, ένα ή δύο παγάκια που θα τα αφήσετε να λιώσουν έτσι ώστε και πάλι το φυτό να απορροφήσει την υγρασία τους. Όταν οι συνθήκες ανάπτυξής της δεν είναι καλές, θα αρχίσουν να ξεραίνονται οι άκρες των φύλλων της, το οποίο οφείλεται σε έλλειψη νερού ή πολύ αλκαλικό χώμα. Αφαιρείτε τα κίτρινα φύλλα και λιπαίνετε αν και δεν είναι απαραίτητο την άνοιξη.

4

Το σπαθίφυλλο είναι από τα πιο γνωστά φυτά εσωτερικού χώρου, είναι αρκετά ανθεκτικό με πλούσιο λεπτό  φύλλωμα πράσινου χρώματος, με αναγλύφει επιφάνεια στην άκρη λεπτών μίσχων. Τα άνθη του εξίσου εντυπωσιακά έχουν αποχρώσεις του λευκού χρώματος στην άκρη λεπτών ψηλών μίσχων. Είναι από τα φυτά που προσαρμόζονται εύκολα σε συνθήκες κλειστού χώρου, για αυτό και επιλέγονται για χώρους γραφείου, σπιτιού και εστιατόρια. Το σπαθίφυλλο σαν φυτό είναι εύκολο στην περιποίηση, αλλά μπορεί να χαλάσει εύκολα αν δεν προσέξουμε το πότισμα του, είναι σημαντικό για το φυτό, το χώμα του να είναι υγρό, παρέχοντας καλή αποστράγγιση.

Editor

Ο μπερδεμένος άνθρωπος γουστάρει να είναι έτσι , δεν έτυχε ,αλλιώς βαριέται. Ο ψεύτης γουστάρει τα ψέματα. Νομίζει πως παίζει στα «μυστικά της εδέμ» και χαίρεται. Είναι ωραία η ζωή του έτσι, αλλιώς θα ήταν ένας βαρετός άντρας και εκείνη μια βαρετή νοικοκυρά. Μη σε κάνει ποτέ να πιστέψεις, εκεί στο ποτό ένα βράδυ, πως είναι στεναχωρημένος.Ρόλο υποδύεται.

Comments are closed.