Αφαίρεση τατουάζ με laser

Η αφαίρεση τατουάζ με laser πραγματοποιείται εδώ και περίπου 20 χρόνια. Σύμφωνα με έρευνες το 17% των ανθρώπων που έχουν τατουάζ επιλέγουν σε κάποια συγκεκριμένη χρονική στιγμή της ζωής τους την αφαίρεση του.

Πολλοί τρόποι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αφαίρεση όπως χειρουργική εξαίρεση, δερμοαπόξεση, χημική αφαίρεση ακόμη και δερματικό μόσχευμα. Όλες οι παραπάνω μέθοδοι έχουν φτωχά αποτελέσματα έτσι τα τελευταία χρόνια ο κόσμος έχει στραφεί στην αφαίρεση τατουάζ μέσω laser.

Τι συμβαίνει στο δέρμα κατά τη διάρκεια αφαίρεσης με laser;

Τα laser παράγουν παλμούς φωτός υψηλής ενέργειας στοχευμένα. Τα μόρια χρωστικών ουσιών στο σημείο του τατουάζ απορροφούν αυτή την ενέργεια και θερμαίνονται. Οι χρωστικές ουσίες ανάλογα με το χρώμα τους αντιδρούν διαφορετικά στο τατουάζ. Το μπλέ ή μαύρο ας πουμέ είναι πιο δεκτικό στην απορρόφηση και το τατουάζ αφαιρείται πιο εύκολα ενώ τα πράσσινο, κόκκινο ανταποκρίνονται λιγότερο.

Πόσο διαρκεί η όλη διαδικασία ?

Τα περισσότερα τατουάζ χρειάζονται περίπου 5-12 συνεδρίες των 20 με 30 λεπτών. Το εύρος των διαστημάτων μεταξύ των συνεδριών είναι τουλάχιστον ένας μήνας, οπότε αν έχετε μεγάλο τατουάζ θα χρειαστούν πολλοί μήνες για να αφαιρεθεί.

Πόσο θα μου κοστίσει ?

Συνήθως η τιμή των συνεδριών κοστίζει από 50 ευρώ αλλά με μια αναζήτηση στο διαδίκτυο κανείς μπορεί να βρει διάφορα πακέτα προσφορών που ίσως να τον συμφέρουν.

Τι πρέπει να προσέξω μετά την αφαίρεση με laser ?

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείξουμε μετά στο δέρμα μας και να το φροντίζουμε σαν να έχει πάθει ένα μικρό έγκαυμα. Είναι ευαίσθητο στις μολύνσεις οπότε πρέπει να χρησιμοποιούμε τις κατάλληλες αλοιφές αυτές δηλαδή που θα μας συστήσει μόνο ο εξειδικεύμενος δερματολόγος μας.

Editor

Ο μπερδεμένος άνθρωπος γουστάρει να είναι έτσι , δεν έτυχε ,αλλιώς βαριέται. Ο ψεύτης γουστάρει τα ψέματα. Νομίζει πως παίζει στα «μυστικά της εδέμ» και χαίρεται. Είναι ωραία η ζωή του έτσι, αλλιώς θα ήταν ένας βαρετός άντρας και εκείνη μια βαρετή νοικοκυρά. Μη σε κάνει ποτέ να πιστέψεις, εκεί στο ποτό ένα βράδυ, πως είναι στεναχωρημένος.Ρόλο υποδύεται.

Be first to comment