Αγαπημένα μας ροξάκια!

Το δικό μου παιδικό γλυκό.. και μόνο που τα σκέφτομαι έτσι ζουμερά λιώνω! Όσοι έχετε δοκιμάσει με καταλαβαίνετε απόλυτα όσοι όχι ήρθε η ώρα να διαβάσετε παρακάτω και να τα φτιάξετε!!

photo via bestcatering.gr

photo via bestcatering.gr

 

Υλικά

1 ποτήρι νερού σπορέλαιο
1 ποτήρι νερού γάλα (χλιαρό)
1 μαγιά σε σκόνη (9 γρ)
3 αυγά
1 φακελάκι μπεικιν πάουντερ
6 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για το κακάο

3 κουταλιές της σούπας κακάο

Σιρόπι 

5 ποτήρια νερό
5 ποτήρια ζάχαρη

Εκτέλεση

Σε μεγάλο σκεύος βάζουμε το γάλα διαλύουμε μέσα τη μαγιά, στη συνέχεια προσθέτουμε το σπορέλαιο και το μπέικιν πάουντερ. Ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε συνεχώς και σταδιακά ρίχνουμε το αλεύρι όχι όλο περίπου 4 φλυτζάνια έως γίνει ζύμη μαλακή (να κολλάει στα χέρια μας). Από τη ζύμη μας βγάζουμε ένα μικρό κομμάτι απ έξω και το ζυμώνουμε με το κακάο μέχρι να γίνει μια αφράτη ζύμη. Στο μεγάλο κομμάτι που κρατήσαμε προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμη για να γίνει και αυτή αφράτη.  Χωρίζουμε την λευκή ζύμη σε ισόποσες ποσότητες με τη ζύμη του κακάο . Ανοίγουμε τη κάθε ζύμη λευκή σε παραλληλόγραμμο σχήμα και μέσα στη μέση βάζουμε ένα »μπαστουνάκι» ζύμη κακάο. Το κάνουμε σε όλες τις ζύμες μας και στο τέλος με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε μικρά ρολά.

Τα ψήνουμε στους 180 προσοχή στον αέρα για 25 λεπτά και όταν βγουν περιχύνουμε το σιρόπι που έχουμε ήδη βράσει. Τα αφήνουμε αρκετά να »πιούν» το ζουμί τους!

Καλή επιτυχία!

Editor

Ο μπερδεμένος άνθρωπος γουστάρει να είναι έτσι , δεν έτυχε ,αλλιώς βαριέται. Ο ψεύτης γουστάρει τα ψέματα. Νομίζει πως παίζει στα «μυστικά της εδέμ» και χαίρεται. Είναι ωραία η ζωή του έτσι, αλλιώς θα ήταν ένας βαρετός άντρας και εκείνη μια βαρετή νοικοκυρά. Μη σε κάνει ποτέ να πιστέψεις, εκεί στο ποτό ένα βράδυ, πως είναι στεναχωρημένος.Ρόλο υποδύεται.

Comments are closed.