ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ.

Οι τοίχοι ως αναπόσπαστο τμήμα της αρχιτεκτονικής δομής και ως στοιχείο καθορισμού του χώρου σε ένα δωμάτιο, αξιοποιούνται άμεσα επειδή προσφέρουν πολλές δυνατότητες λειτουργίας.

Πάνω στους τοίχους στηρίζονται έπιπλα, τοποθετούνται ράφια ή βιβλιοθήκες, ντουλάπες, στερεώνονται φωτιστικά, απλίκες κλπ. Η επένδυση τους δεν αποτελεί ποτέ μια πολύπλοκη εργασία, μιας και η επικάλυψη τους μπορεί να επενδυθεί με τη χρήση διάφορων μέσων. Έτσι δεν είναι δύσκολο να αλλάξουμε μια βαμμένη ταπετσαρία τοίχου, η επιλογή των οποίων εξαρτάται από τις προσωπικές προτιμήσεις και ανάγκες του κάθε ατόμου.

5470694478_d4877dccd6_o

Δεν είναι δύσκολο να στοκαριστούν ή να βαφτούν. Είναι μια ενδιαφέρουσα και σχεδόν αναπόφευκτη επιλογή να χρησιμοποιούνται οι τοίχοι ως μέσο για την στήριξη αντικειμένων αισθητικής, όπως κάδρα, καθρέπτες, αντικείμενα μιας συλλογής ή φωτογραφίες, με σκοπούς καθαρά διακοσμητικούς.

decorating-trends-2012-bright-colors

Αναφορικά με αυτό, είναι καλό να θυμόμαστε ότι η ισορροπία και η αναλόγια των μορφών, καθώς και η συμμετρία και η αντιστάθμιση των όγκων είναι απαραίτητες έννοιες όταν πρόκειται να διακοσμηθούν οι τοίχοι. Έτσι για παράδειγμα, αν μέσα σε ένα σύνολο στοιχείων υπάρχει κάποιο στοιχείο σημαντικού μεγέθους, θα πρέπει να αντισταθμιστεί με κάποιο άλλο ( ή με μια ομάδα στοιχείων μικρότερου μεγέθους που να αποτελούν ένα σύνολο) ανάλογων διαστάσεων, διαφορετικά τα πιο μεγάλα μεγέθη θα επισκιάσουν την σπουδαιότητα των μικρότερων, ανατρέποντας την ισορροπία τους.

Wall-Decoration

Ιδέες που μας βοηθούν είναι αναμφισβήτητα οι πινάκες, οι καθρέπτες και διάφορα διακοσμητικά στοιχεία.

Ένας πίνακας από μόνος του είναι ένα ιδιαίτερο διακοσμητικό στοιχείο, όμως υπάρχουν κάποιοι κανόνες ώστε το αποτέλεσμα να είναι αρμονικό και σωστό, ένας πίνακας δεν μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιονδήποτε χώρο και τοίχο, το θέμα του πίνακα και οι αποχρώσεις του είναι στοιχεία που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη, όταν πρόκειται να αποφασιστεί η τοποθέτηση του στην κατοικία.Τα μικρά κάδρα είναι προτιμότερο να μην τοποθετούνται απομονωμένα πάνω σε μεγάλους τοίχους.

wall-decor-ideas-frames-decorations

Ένας μεγάλος πίνακας όταν είναι μοναδικός σε ένα τοίχο δεν πρέπει να έχει μεγαλύτερες διαστάσεις από τα έπιπλα που βρίσκονται κάτω από αυτόν.

Για να ισορροπηθεί η αίσθηση που προκαλεί ένας πίνακας μεγάλων διαστάσεων μπορεί να τοποθετηθεί μια ομάδα από μικρά κάδρα ή να τοποθετηθεί σε μια από τις πλευρές του κάποιο διακοσμητικό αντικείμενο( φυτό, φωτιστικό, ή γλυπτό) ως αντιστάθμισμα.

Τα κάδρα πρέπει να τοποθετούνται στο ύψος των ματιών ενός ατόμου καθισμένου ή όρθιου και αν αποτελούν ένα σύνολο το ύψος αυτό θα πρέπει να βρίσκεται πάνω στην κεντρική γραμμή της συλλογής.

Μια σκούρα κορνίζα πάνω σε ένα τοίχο ανοιχτού χρώματος πάντα τονίζει την παρουσία του πίνακα. Συλλογή αντικειμένων όπως κεραμικά, μικρά παλιά σύνεργα και σκεύη τα όποια όταν τοποθετηθούν σωστά σχηματίσουν ένα σύνολο το οποίο θα είναι μιας πρώτης τάξεως διακοσμητικό στοιχείο.

BedroomMirrorSprayPaintUpdate4

Τα αντικείμενα θα πρέπει να έχουν κάποιον σύνδεσμο ή κάτι να τα ενώνει, η τοποθέτηση τους κάθετα στον τοίχο αυξάνει την οπτική αίσθηση της οροφής ενώ σε οριζόντια τοποθέτηση δημιουργεί την εντύπωση ότι το δωμάτιο είναι πιο ευρύ.

Candle-Holder-Wall-Decor

Η αναφορά στους καθρέπτες φαίνεται πολύ κατάλληλη δεδομένου ότι η τοποθέτηση τους προσφέρει πολλές δυνατότητες προσαρμογής, ως προς την αίσθηση ευρύτητας που δημιουργούν σε οποιοδήποτε δωμάτιο. Ένας βασικός κανόνας είναι να τοποθετούνται πάντα στα πιο στενά μέρη ή σε κάποιες γωνίες του τοίχου όπου δημιουργούν την οπτική ψευδαίσθηση ευρυχωρίας.Η τοποθέτηση ενός μεγάλου καθρέπτη πρέπει να αποφεύγεται απέναντι από ένα παράθυρο διότι οι αντανακλάσεις του φωτός προκαλούν δυσάρεστες ενοχλήσεις.

IH0604-29b

Τάπητες και μοκέτες. Πρόκειται για ιδιαίτερα διακοσμητικά αντικείμενα, είναι κατάλληλα για πολυτελή και φορτωμένα διακοσμητικά στυλ που αναζητούν μια ατμόσφαιρα παλιάς μεγαλοπρέπειας.

Ο μοναδικός έγχρωμος τοίχος σε ένα υπνοδωμάτιο, κυρίως στο κεφαλάρι του κρεβατιού, δίνει μια αίσθηση βάθους και διακοσμεί το δωμάτιο. Η τοποθέτηση μιας ταπετσαρίας σε ένα τοίχο ενός δωματίου δίνει αμέσως μια ταυτότητα και σπάει την μονοτονία σε αντίθεση εάν τοποθετηθεί σε όλους τους τοίχους δημιουργεί σύγχυση.

Cool-Giant-Map-Wall-Decoration

Λοιπόν?  Δεν είναι ωραίο να είναι διακοσμημένοι και οι τοίχοι!?

Πηγή :  viewdeco.gr

Editor

Ο μπερδεμένος άνθρωπος γουστάρει να είναι έτσι , δεν έτυχε ,αλλιώς βαριέται. Ο ψεύτης γουστάρει τα ψέματα. Νομίζει πως παίζει στα «μυστικά της εδέμ» και χαίρεται. Είναι ωραία η ζωή του έτσι, αλλιώς θα ήταν ένας βαρετός άντρας και εκείνη μια βαρετή νοικοκυρά. Μη σε κάνει ποτέ να πιστέψεις, εκεί στο ποτό ένα βράδυ, πως είναι στεναχωρημένος.Ρόλο υποδύεται.

Comments are closed.