Άλιμος-Περιστέρι

Κοιτάω γύρω μου και βλέπω ανθρώπους άλλα να λένε και άλλα να κάνουν…με την ίδια δυναμική που τα υπερασπίζονται σε μια συζήτηση με την ίδια πράττουν τα αντίθετα… γιατί το κάνουν αυτό? βρίσκονται σε παράνοια , τους δικαιολογώ.

src783.tumblr.com

Κοιτάω γύρω μου και βλέπω ζευγάρια να δείχνουν πολύ ευτυχισμένα… και όταν συναντώ τα πρόσωπα απομονωμένα , μου εκμυστηρεύονται τα χειρότερα ο ένας για τον άλλον…γιατί δε χωρίζουν?έχουν συνηθίσει , τους δικαιολογώ.
Βλέπω αγόρια που για να φλερτάρουν , «δανείζονται¨τα πιο ακριβά μπλουζάκια, κουρεύουν τις τρίχες από το σώμα τους , οι μεν ντρέπονται να πουν ότι μένουν σε χωριό και οι δε που μένουν στην Εκάλη , αναγκάζονται για κάποιο λόγο να το λένε συνέχεια μήπως δεν το έχουν ακούσει τα κορίτσια….νιώθουν ανασφάλεια τους δικαιολογώ….


Ακούω τακούνια μεσάνυχτα από κορίτσια που πάνε για «ποτό» με τις φίλες τους…δεν πάνε για ποτό ,δεν πάνε για να συζητήσουν , για να βρουν κάποιον πάνε…ακούγονται γέλια ,τονίζουν το κραγιόν , μοσχομυρίζουν οι σκάλες και βουρ…στην επιστροφή όμως , όταν δεν έχουν τον έχουν βρει…ο ήχος από το τακούνι είναι πιο σιγανός , το άρωμα έχει καλυφθεί από τσιγάρα, δεν ακούγεται γέλιο…δεν ξέρουν τι πολύτιμο είναι το ποτό με την φίλη…δεν πιστεύουν τη μαμά τους που τους λέει «όλα τυχερά είναι» , όχι, πιστεύουν πως το κραγιόν θα τον φέρει κοντά τους και τότε θα έρθει η στιγμή που δε θα ξαναβγούν με την φίλη τους. Έχουν διαβάζει πολλά περιοδικά τις δικαιολογώ.


Όλοι αυτοί που δικαιολογούν καταστάσεις είναι αυτοί που τις έχουν νιώσει…δε σε καταλαβαίνει κανείς που δε το έχει περάσει αυτό που του λες. Δικαιολογείς γιατί δεν πρέπει να ξεχνάς πως ήσουν πριν βρεις τον εαυτό σου,δεν θα τον έβρισκες ποτέ αν δεν περνούσες όλα τα παραπάνω.Αν δεν κοροιδέψεις τον εαυτό σου δεν θα έρθει η στιγμή που όταν μείνετε οι δυο σας θα σου πει :»σε έχω καταλάβει πως με κοροϊδεύεις …σταμάτα,βαρέθηκα!»
Είναι σπουδαίο όταν έχεις απάντηση στην ερώτηση «τι ζητάς? «
Δικαιολογημένα πια …έχω απάντηση…ζητάω να χαμογελάω με τους ανθρώπους μου, τις φίλες μου , τα αδέρφια μου που με έκαναν να αγαπάω τον εαυτό μου και να ξέρω να επιλέγω τον άνθρωπο που θα μείνει δίπλα μου…με το κριτήριο…να ξέρει να δικαιολογεί.
Στη διαδρομή Άλιμο -Περιστέρι ήμουν ευτυχισμένη , κοιτούσα τον αδερφό μου που έμπαινε σπίτι του, μιλούσα με την αδερφή μου στο τηλέφωνο, ο άλλος μου αδερφός μου έστελνε sms την κορούλα του , στο σπίτι με περίμενε φαί από την μητέρα μου ….και δίπλα μου ήταν αυτός που δεν ήξερα ποτέ ότι υπάρχει…αυτός που περιέγραφα πως ήθελα ,όταν φορούσα τακούνια στο ποτό με τις φίλες μου και το περίγραμμα στα χείλη μου δεν το έκανα ποτέ με επιτυχία.

[youtube]XW7A40ny_yE[/youtube]

 

 

Editor

Ο μπερδεμένος άνθρωπος γουστάρει να είναι έτσι , δεν έτυχε ,αλλιώς βαριέται. Ο ψεύτης γουστάρει τα ψέματα. Νομίζει πως παίζει στα «μυστικά της εδέμ» και χαίρεται. Είναι ωραία η ζωή του έτσι, αλλιώς θα ήταν ένας βαρετός άντρας και εκείνη μια βαρετή νοικοκυρά. Μη σε κάνει ποτέ να πιστέψεις, εκεί στο ποτό ένα βράδυ, πως είναι στεναχωρημένος.Ρόλο υποδύεται.

Comments are closed.