Αναφιώτικα, “Η άλλη Αθήνα”

Μεταξύ Πλάκας και Ακρόπολης μας περιμένει η μικρή συνοικία των Αναφιώτικων. Τα χαμηλά, λευκά σπιτάκια μας ταξιδεύουν αυτόματα στην κυκλαδίτικη Ανάφη. Ένα απ’ τα τελευταία καταφύγια της τσιμεντένιας Αθήνας στέκεται όρθιο και αναλλοίωτο απ’ τα μέσα του 19ου αιώνα και αποκαλύπτεται μέσα απ’ το νέο video του «Themonitor.gr». Με διάθεση περιπατητική και όχι εγκυκλοπαιδική συλλέξαμε ιστορίες, φωνές και μουσικές που συναντάς βαδίζοντας στα στενά σοκάκια των Αναφιώτικων. Οι άνθρωποι που ζουν εκεί και τα όμορφα γλέντια τους, η ενέργεια του ιερού βράχου και το μέλλον της συνοικίας παρουσιάζονται σε 24 λεπτά…

489276_Screenshot_31_7

 

[youtuber youtube=’http://www.youtube.com/watch?v=umck2s_Kjz8′]

 πηγή: themonitor.gr

Tο themonitor.gr απαρτίζουν οι δημοσιογράφοι Γιώργος Βασιλείου, Βασίλης Κωνσταντόπουλος, Αποστόλης Λάμπος και ο μοντέρ Νίκος Αράπογλου. Πολύτιμοι συνεργάτες τους ο οπερατέρ Γιώργος Πετράκης, ο φωτογράφος Γιώργος Γαβριλάκης και ο μουσικός Φώτης Καραογλάνης.

Αναζητείστε τους σε facebook (The Monitor Productions) και twitter (@themonitor.gr)

Editor

Ο μπερδεμένος άνθρωπος γουστάρει να είναι έτσι , δεν έτυχε ,αλλιώς βαριέται. Ο ψεύτης γουστάρει τα ψέματα. Νομίζει πως παίζει στα «μυστικά της εδέμ» και χαίρεται. Είναι ωραία η ζωή του έτσι, αλλιώς θα ήταν ένας βαρετός άντρας και εκείνη μια βαρετή νοικοκυρά. Μη σε κάνει ποτέ να πιστέψεις, εκεί στο ποτό ένα βράδυ, πως είναι στεναχωρημένος.Ρόλο υποδύεται.

Comments are closed.