Άργιλος για την ομορφιά !

Η Άργιλος είναι ένα πολύτιμο, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά πέτρωμα. Θεωρείται το πλέον κατάλληλο υλικό για την παρασκευή μασκών ομορφιάς, προσώπου και σώματος. Οι φυσικές ιδιότητες της αργίλου οφείλονται στην παρουσία μετάλλων και ιχνοστοιχείων, καθαρίζει και αναζωογονεί την επιδερμίδα.

 

Πράσινη Άργιλος

Είναι πλούσια σε αφομοιώσιμα μεταλλικά άλατα και είναι ιδιαίτερα απορροφητική , γι αυτό και είναι κατάλληλη για λιπαρό δέρμα με τάσεις ακμής. Καθαρίζει σε βάθος την επιδερμίδα , την αποτοξινώνει, ρυθμίζει την έκκριση σμήγματος, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και συσφίγγει τους πόρους.

Λευκή Άργιλος

Πλούσια σε πυρίτιο και με λιγότερη περιεκτικότητα σε μέταλλα, είναι η ηπιότερη όλων των αργίλων. Έχει μέτρια απορροφητική ικανότητα, απομακρύνει τις τοξίνες, απολεπίζει ήπια χωρίς να αφαιρεί τα φυσικά έλαια και μαλακώνει την επιδερμίδα. Ταιριάζει σε όλους τους τύπους του δέρματος, ιδιαίτερα στις ξηρές και ευαίσθητες επιδερμίδες.

Κόκκινη Άργιλος

Οφείλει το χρώμα της στο οξείδιο του σιδήρου. Πλούσια σε ιχνοστοιχεία, εξισορροπεί, αποτοξινώνει, ανακουφίζει, διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος και δίνει λάμψη στη κουρασμένη επιδερμίδα. Είναι κατάλληλη για το κανονικό, ξηρό και ευαίσθητο δέρμα.

Ευχαριστούμε το cretan herbs για τις πολύτιμες συμβουλές του!

 

konstantinos k

Αμφίχειρας κλέφτης ιδεών, σοφέρ μεθυσμένων ψυχών, ζωγράφος πλαστών εικόνων, έμπορος ακριβής ιστορίας, ίκαρος χωρίς φτερά.

Be first to comment