Άτιμες οι φωτογραφίες!!!

Έφτασε ο καιρός που οι φωτογραφίες με μελαγχολούν…Όχι απαραίτητα οι παλιές και οι πιο πρόσφατες. Εκείνες που έβγαλα πριν μείνω στο ίδιο σπίτι με τον καλό μου. Κοιτάω τα μάτια μου και σκέφτομαι πως μέχρι εκείνη την στιγμή , είχα την αγκαλιά της μάνας μου το βράδυ για να κοιμηθώ.

291962_10150301720318679_2316285_n

Θα μου πεις τώρα , και δικαιολογημένα ,» κοιμόσουν με την μητέρα σου;»  Δεν είναι όμως αυτό το θέμα μας. Το θέμα μας είναι οι φωτογραφίες.  Για καλό ανακαλύφθηκαν άραγε; Τις κοιτάω και σκέφτομαι πως τότε που είχα πάρει κάποια κιλά ήταν γιατί στο σπίτι μας είχαμε για κάποιο λόγο πολύ λιπαρά φαγητά. Κάποιες άλλες με κάνουν και γελάω  γιατί έχω διακοσμήσει τους τοίχους μου με καπέλα και η μαμά φώναζε…

kapela

 

Άτιμο πράγμα οι φωτογραφίες.

Έφυγα από το πατρικό πρόσφατα , πήγα και έμεινα με τον καλό μου. Το σπίτι την πρώτη φορά ήταν σαν τα δωμάτια ξενοδοχείου. Άδειο, με πλακάκι και μπάνιο με λίγο πουρί.

karekla

Πήραμε τα καθαριστικά μας και το φτιάξαμε , η πρώτη φωτογραφία που έβαλα ήταν της μητέρας μου. Έτυχε….Τις υπόλοιπες φωτογραφίες δεν τις πήρα από το πατρικό , δεν υπήρχε λόγος. Νέες αναμνήσεις θα έρθουν με το καινούριο σπίτι ,το παλιό έχει τις δικές του.

Η καινούρια τραπεζαρία μπήκε στη θέση της , οι κουρτίνες έπεσαν τέλεια στα μέτρα του καινούριου κουρτινόξυλου. Όλα έγιναν όπως έπρεπε, όπως το είχαμε φανταστεί. Υπήρχαν γωνίες βέβαια που ήταν άδειες ,βάλαμε λουλούδια και διακοσμητικά μπουκάλια , πολλά μπουκάλια!!!

spiti

 

mpoukalia

Ούτε τότε σκέφτηκα να πάρω τις παλιές μου φωτογραφίες… Θα πάρω αυτές τις κορνίζες που έχουν ένα ψεύτικο ζευγάρι μέσα. Σκασίλα μου για δαύτους για άλλωστε. Δεν θα μελαγχολήσω για αυτούς άμα γεράσουν. Δεν ξέρω καν αν μένουν μαζί και αν αυτή έχει φύγει από την μαμά της...Όλα άλλαξαν πια και εγώ παίζω δύο ρόλους. Στο νέο σπίτι το παίζω νοικοκυρά και κυρία ..στο παλιό ..κοριτσάκι που ήρθε να φάει και να πιει το χυμό της…»Δεν έφυγα» λέω στη μαμά μου, «απλώς κοιμάμαι αλλού τα βράδια» Τι ήθελα να δω την φωτογραφία της μαμάς μου; Τι ήθελα να να τα σκεφτώ όλα αυτά;

Αλλάζει η ζωή μας και οι φωτογραφίες έχουν ένα καλό, σου θυμίζουν πως τίποτα δεν κρατάει..παρά μόνο αυτές..αυτές οι άτιμες διαρκούν για πάντα.

Editor

Ο μπερδεμένος άνθρωπος γουστάρει να είναι έτσι , δεν έτυχε ,αλλιώς βαριέται. Ο ψεύτης γουστάρει τα ψέματα. Νομίζει πως παίζει στα «μυστικά της εδέμ» και χαίρεται. Είναι ωραία η ζωή του έτσι, αλλιώς θα ήταν ένας βαρετός άντρας και εκείνη μια βαρετή νοικοκυρά. Μη σε κάνει ποτέ να πιστέψεις, εκεί στο ποτό ένα βράδυ, πως είναι στεναχωρημένος.Ρόλο υποδύεται.

Comments are closed.