Βάλτε το πεπόνι στη ζωή σας

Το πεπόνι, κατά την άποψη πολλών επιστημόνων σε θέματα διατροφής, είναι κατάφορτο με έναν αριθμό συστατικών που είναι γνωστά ότι μειώνουν την πίεση του αίματος, την χολιστερόλη και που προστατεύουν από έναν αριθμό καρκίνων.

www.tamilwikipedia.com

www.tamilwikipedia.com

 

Μισό μετρίου μεγέθους πεπόνι περιέχει 825 μιλλιγραμμάρια Καλίου, κάπου το 1/4 της απαιτούμενης καθημερινής ποσότητας που το σώμα χρειάζεται. Το σώμα μας, σύμφωνα με τον Δρα Webb του Πανεπιστημίου Ιατρικής του Vermont, χρησιμοποιεί Κάλιο για να περιορίσει το Νάτριο, το οποίο σε μεγάλες ποσότητες, προξενεί την άνοδο της πίεσης του αίματος. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα σε άτομα που είναι ευαίσθητα στο αλάτι, τονίζει ο καθηγητής Webb.
Σε μία πλατειά διεθνή μελέτη 10 χιλιάδων ατόμων, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι άτομα με υψηλότερα επίπεδα Καλίου στον οργανισμό τους σημείωσαν την χαμηλότερη πίεση αίματος.

Μισό πεπόνι, μικρού μεγέθους, περιέχει 68 μιλλιγραμμάρια βιταμίνης C, ποσότητα δηλαδή πολύ πιο υψηλή από την απαιτούμενη ημερήσια ποσότητα που έχει καθοριστεί από τους επιστήμονες και που είναι 60 μιλλιγραμμάρια.

Οσο πιο ώριμο είναι το πεπόνι τόσο και μεγαλύτερες ποσότητες βήτα-καροτίνης περιέχει. Χαρακτηριστκό δείγμα ωριμότητάς του βέβαια, είναι το άρωμά του. Διαλέγετε πεπόνια που είναι βαριά και αρωματικά αν πρόκειται να τα καταναλώσετε αμέσως. Διαφορετικά αφήστε το μερικές ημέρες σε θερμοκρασία δωματίου έως ότου αποκτήσει το άρωμά του.

Σημειώστε ότι η βιταμίνη C στο πεπόνι, καταστρέφεται γρήγορα εάν εκτεθεί στον αέρα. Γι’ αυτό και είναι πολύ σημαντικό να καταναλώνεται αμέσως μετά αφού θα κοπεί. Αυτό ισχύει περισσότερο όταν το πεπόνι κόβεται σε μικρά κομμάτια, όπου και εκτίθεται στον αέρα πολύ περισσότερο.

Πηγή typos.com.cy

Editor

Ο μπερδεμένος άνθρωπος γουστάρει να είναι έτσι , δεν έτυχε ,αλλιώς βαριέται. Ο ψεύτης γουστάρει τα ψέματα. Νομίζει πως παίζει στα «μυστικά της εδέμ» και χαίρεται. Είναι ωραία η ζωή του έτσι, αλλιώς θα ήταν ένας βαρετός άντρας και εκείνη μια βαρετή νοικοκυρά. Μη σε κάνει ποτέ να πιστέψεις, εκεί στο ποτό ένα βράδυ, πως είναι στεναχωρημένος.Ρόλο υποδύεται.

Comments are closed.