Κάβα Κάβα για την ημικρανία

Είναι φοβερό το κατά πόσο μπορείς να αντιμετωπίσεις διάφορες παθήσεις όχι με φάρμακα αλλά με βότανα. Όλα τα βότανα είναι θαυματουργά το καθένα για το είδος του και η… κάβα κάβα και για την ημικρανία..

kavaboy.com

kavaboy.com

 

Το Κάβα Κάβα  ανήκει στην οικογένεια των Πιπεροειδών. Πρόκειται για  φυτό που ευδοκιμεί στα νησιά του Ειρηνικού Ωκεανού όπως η  Χαβάη η  Σαμόα  και τα νησιά του Σολόμωντα.   Έχει σαρκώδεις μίσχους και τα φύλλα του είναι στρογγυλά θα λέγαμε σε σχήμα καρδιάς.  Στην Κάβα θεραπευτικές ιδιότητες συναντούμε στην  ρίζα του.

Είναι μυοχαλαρωτικό, αντισπασμωδικό, ηρεμιστικό και αναλγητικό. Το βότανο δρα εναντίον του στρες, της αϋπνίας και της ανησυχίας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα της ημικρανίας.  Ηρεμεί τα νεύρα, αυξάνει τη σεξουαλική ορμή και ενισχύει την κοινωνικότητα του ατόμου.

Καταναλώνεται ως ρόφημα (μια κουταλιά ξηρό βότανο σε σκόνη με νερό στο μπλέντερ).  Δεν ενδείκνυται η χρήση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Απαγορεύεται η χρήση του κατά τη διάρκεια εγκυμοσύνης και θηλασμού. Αντενδείκνυται για όσους έχουν νόσο του Πάρκινσον. Δεν πρέπει να το παίρνουν όσοι λαμβάνουν φάρμακα για κατάθλιψη ή νευρικότητα, έχουν ηπατικά προβλήματα ή πάσχουν από αλκοολισμό. Η υπερβολική χρήση, μπορεί να προκαλέσει κίτρινο χρωματισμό του δέρματος, της τρίχας και των νυχιών. Δεν πρέπει να λαμβάνεται σε συνδυασμό με οινόπνευμα ή βαρβιτουρικά. Η παρατεταμένη χρήση καθώς και η υπερβολική δοσολογία μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά ηπατικά προβλήματα.

Πηγή votana.eu

Editor

Ο μπερδεμένος άνθρωπος γουστάρει να είναι έτσι , δεν έτυχε ,αλλιώς βαριέται. Ο ψεύτης γουστάρει τα ψέματα. Νομίζει πως παίζει στα «μυστικά της εδέμ» και χαίρεται. Είναι ωραία η ζωή του έτσι, αλλιώς θα ήταν ένας βαρετός άντρας και εκείνη μια βαρετή νοικοκυρά. Μη σε κάνει ποτέ να πιστέψεις, εκεί στο ποτό ένα βράδυ, πως είναι στεναχωρημένος.Ρόλο υποδύεται.

Comments are closed.