Cheesecake με amaretto

Υλικά:

70gr βούτυρο

100gr μπισκότα diggestive που τα κάνουμε σκόνη στο μπλέντερ

100gr λευκό αμύγδαλο που τα λιώνουμε και αυτά στο μπλέντερ

3 κρόκους αυγού

100gr ζάχαρη

50ml ποτό amaretto

200ml κρέμα γάλακτος

400gr τυρί κρέμα

4-5 φύλλα ζελατίνας

Σοκολάτα κουβερτούρα

 

Εκτέλεση:

Λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με το αμύγδαλο και τα μπισκότα. Ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα-τσέρκι αφού έχουμε βάλει και λαδόκολλα στον πάτο της φόρμας. Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνας σε παγωμένο νερό για να τις μουλιάσουμε.Σε μπεν μαρί χτυπάμε καλά με σύρμα τους κρόκους αβγού, τη ζάχαρη, το Amaretto και τη κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές υλικό. Ρίχνουμε και τα φύλλα ζελατίνας και ανακατεύουμε πολύ καλά, αφού ανακατέψουμε βάζουμε το μπολ σε κρύο νερό αμέσως. Όταν το μείγμα των αβγών κρυώσει αρκετά, προσθέτουμε μέσα το τυρί κρέμα. Στρώνουμε στη φόρμα το μπισκότο με το αμύγδαλο και από πάνω βάζουμε το μείγμα μας. Το αφήνουμε στο ψυγείο για ένα ολόκληρο βράδυ και σερβίρουμε με τριμμένη κουβερτούρα!!

Καλή επιτυχία!

Editor

Ο μπερδεμένος άνθρωπος γουστάρει να είναι έτσι , δεν έτυχε ,αλλιώς βαριέται. Ο ψεύτης γουστάρει τα ψέματα. Νομίζει πως παίζει στα «μυστικά της εδέμ» και χαίρεται. Είναι ωραία η ζωή του έτσι, αλλιώς θα ήταν ένας βαρετός άντρας και εκείνη μια βαρετή νοικοκυρά. Μη σε κάνει ποτέ να πιστέψεις, εκεί στο ποτό ένα βράδυ, πως είναι στεναχωρημένος.Ρόλο υποδύεται.

Comments are closed.