Η επικοινωνία είναι το παν στις ανθρώπινες σχέσεις

Η επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων είναι ένα μέσο διαφυγής από την καταθλιπτική μερικές φορές καθημερινότητα μας. Αν αναλογιστούμε τις ώρες που είμαστε κλεισμένοι σε ένα αυτοκίνητο, τις ώρες της δουλειάς ή των δουλειών που κάνουμε σήμερα για να αντεπεξέλθουμε στην σύγχρονη πραγματικότητα η επικοινωνία ίσως είναι ένα μέσο το οποίο μπορούμε όλοι να εκμεταλλευτούμε για να νοιώσουμε καλύτερα και πιο δημιουργικοί!

Δοκιμάστε μερικά καθημερινά tips:

Ανταλλάξτε γερές χειραψίες. Κοιτάζετε τον άλλον στα μάτια και νιώστε ότι με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται ένα κανάλι ενέργειας.

Να ακούτε τους ανθρώπους. Ακούστε με ενδιαφέρον τι έχουν να σας πουν, πάντα μπορούμε να συλλέξουμε εμπειρίες από τους άλλους.

Κάντε μια απευθείας ερώτηση. Αν κάτι δεν καταλάβατε σε μια συζήτηση στα πλαίσια της ευγένειας ρωτήστε ξανά. Αν δεν κάνετε ερωτήσεις ενδέχεται να χάσετε πολλές ευκαιρίες.

Ρωτήστε τον σύντροφο σας για το παρελθόν του. Ακόμα και αν το γνωρίζετε πολύ καιρό σίγουρα υπάρχουν πολλά που δεν έχετε ανακαλύψει.

Πάρτε βαθιά εισπνοή. Όταν κάποιος σας ζητήσει μια απάντηση σε κάποιο θέμα, απλά πάρτε μια βαθιά αναπνοή, έτσι θα το απαντήσετε ειλικρινά και κατανοητά.

Περιορίστε τα πολλά <<εεεεεε>>. Μείνετε για λίγο σιωπηλοί και κερδίστε χρόνο για να απαντήσετε χωρίς να κάνετε αυτήν την συνήθεια.

Μιλήστε ήρεμα και φιλικά. Κάντε το για μια ολόκληρη ημέρα σε όλους. Αυτό θα ξεκουράσει το μυαλό σας.

Μην καταπιέζετε τα κοπλιμέντα που νοιώθετε για κάποιον. Εκφράστε τα με κάθε τρόπο σε αυτούς που θέλετε. Νιώστε ελεύθεροι.

 

Αυτά είναι κάποια από τα επικοινωνιακά »tricks» που θα μας κάνουν να ζούμε πολύ πιο όμορφα την καθημερινότητα μας με τους άλλους ανθρώπους.

Editor

Ο μπερδεμένος άνθρωπος γουστάρει να είναι έτσι , δεν έτυχε ,αλλιώς βαριέται. Ο ψεύτης γουστάρει τα ψέματα. Νομίζει πως παίζει στα «μυστικά της εδέμ» και χαίρεται. Είναι ωραία η ζωή του έτσι, αλλιώς θα ήταν ένας βαρετός άντρας και εκείνη μια βαρετή νοικοκυρά. Μη σε κάνει ποτέ να πιστέψεις, εκεί στο ποτό ένα βράδυ, πως είναι στεναχωρημένος.Ρόλο υποδύεται.

Comments are closed.