Darling theatrical

Σας αρέσουν τα ταξίδια ; Αν τα λατρεύετε,  οφείλετε  στον εαυτό σας  να επισκεφτείτε  το ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΙΚΗ   για να κάνετε ένα υπέροχο ταξίδι στο χώρο και στο χρόνο. Η αυλαία ανοίγει…Darling theatrical

Μία  ευρηματική εναλλαγή εικόνων μεταφέρει την καρδιά και το μυαλό μας στο Παρίσι του 1900  και μας εγκλιματίζει στην καθημερινότητα, τη μόδα & τα καλλιτεχνικά ρεύματα της εποχής υπό τον ζωντανό  ήχο του πιάνου.Βρισκόμαστε στην Belle Époque και η αισιοδοξία που αποπνέουν οι ήχοι και τα χρώματα μας κυριεύει.

theatrical_2

 Η παράσταση αρχίζει και μας μπαίνουν ΨΥΛΛΟΙ ΣΤ’ ΑΥΤΙΑ.

theatrical_3

Πρόκειται για την διαχρονική γαλλική φάρσα που γράφτηκε το 1907 από τον George Feydeau

George-Feydeau

George-Feydea

o οποίος, εκτός από ωραίος άντρας, θεωρείται ο κυριότεροςεκπρόσωπος του θεατρικού αυτού είδους.Το θέμα του έργου είναι τα ερωτικά παραστρατήματα και η στάση των ανθρώπων απέναντι σε αυτά. Καθώς η υπόθεση ξετυλίγεται και οι ανατροπές διαδέχονται ή μία την άλλη διαπιστώνουμε ότι ενώ τα συναισθήματα  των ανθρώπων, που γεννιούνται από την υποψία, την απιστία, τον διακαή πόθο για ερωτική επιβεβαίωση,  παραμένουν  διαχρονικά τα ίδια , εκφράζονται  ωστόσο διαφορετικά, επηρεασμένα  από τα ήθη και το κοινωνικό γίγνεσθαι της κάθε εποχής

Τους  χαρακτήρες ενσαρκώνουν οι ηθοποιοί:

Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Βίκυ Σταυροπούλου, Κώστας Αποστολάκης, Σοφία Μουτίδου, Πάνος Βλάχος,  Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, Μίνα Αδαμάκη,  Κωνσταντίνος Κακούρης, Γιώργος Κοψιδάς, Μαρία Κωνσταντάκη, Μάρκος Μπούγιας, Θωμάς Παλιούρας.

Ο πιανίστας Δημήτρης Καραβίτης συνοδεύει μουσικά επί σκηνής το λόγο και το τραγούδι.

 theatrical_4

Ο  θίασος επί σκηνής είναι εξαιρετικός. Οι εναλλαγές των ρόλων γρήγορες και η αλληλοσυμπλήρωσή τους καταλυτική. Δώδεκα ηθοποιοί επί σκηνής σε απόλυτη αρμονία & με ανεπιτήδευτο συντονισμό  γίνονται ένα υπέροχο σύνολο, ξετυλίγοντας ο καθένας το κωμικό  ταλέντο του,  με τέλεια μαεστρία. Το παίξιμο της φάρσας στα καλύτερα του. Καταιγισμός από ατάκες, κινήσεις, μορφασμούς  με  εκλεπτυσμένο χιούμορ.

Η πρωτότυπη απόδοση του κλασικού αυτού έργου από το Θοδωρή Πετρόπουλο σε συνδυασμό με τη αριστοτεχνική σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα, τα υπέροχα σκηνικά του Μανόλη Παντελιδάκη, τα  surmesureκουστούμια της Ντένη Βλαχιώτη και τη μουσική επιμέλεια του Αλέξανδρου Πρίφτη δημιουργούν την ιδανική ατμόσφαιρα για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Το πρώτο μέρος της παράστασης  βλέπετε ‘μονορούφι’, κερδίζοντας και τον πιο απαιτητικό θεατή. Το διάλλειμα γίνεται τη κατάλληλη στιγμή πάνω στην κορύφωση της δράσης δημιουργώντας αδημονία για το δεύτερο μέρος που είναι εξίσου έντονο.

Darlings

Καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης  αναλυόμαστε σε ξεσπάσματα γέλιου από καρδιάς . Αποχωρούμε  ανάλαφροι με ενισχυμένη αισιοδοξία. 

La_Belle_Epoque_by_marker_club

Belle Époque, «Όμορφη Εποχή» ονομάστηκε η περίοδος που ξεκίνησε από τα τέλη του 19ου αιώνα έως τη λήξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη και χαρακτηρίστηκε για το αισιόδοξο πνεύμα που κυριάρχησε.

Ψύλλοι στα  αυτιά

Θέατρο Αλίκη 

Παραγωγή: Ελληνική Θεαμάτων
Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων:
Τετάρτη 20:00
Πέμπτη 21:00
Παρασκευή 21:00 (λαϊκή)
Σάββατο 18:00 (λαϊκή) & 21:00
Κυριακή 18:00

By R. 

Editor

Ο μπερδεμένος άνθρωπος γουστάρει να είναι έτσι , δεν έτυχε ,αλλιώς βαριέται. Ο ψεύτης γουστάρει τα ψέματα. Νομίζει πως παίζει στα «μυστικά της εδέμ» και χαίρεται. Είναι ωραία η ζωή του έτσι, αλλιώς θα ήταν ένας βαρετός άντρας και εκείνη μια βαρετή νοικοκυρά. Μη σε κάνει ποτέ να πιστέψεις, εκεί στο ποτό ένα βράδυ, πως είναι στεναχωρημένος.Ρόλο υποδύεται.

Comments are closed.