Δενδρολίβανο και θυμάρι.

Η γη και τα καλά της. Βότανα ..όχι φάρμακα. Άλλη θεραπεία…αφού ρωτήσεις τον γιατρό σου στο ενδεχόμενο κάποιας αλλεργίας, μπορείς να δοκιμάζεις να πίνεις ένα τσάι αντί να παίρνεις κατευθείαν φάρμακα!

rosemary_main

Δεντρολίβανο (Rosmarinus officinalis)

Τμήμα που χρησιμοποιείται: Φύλλα.

Συχνά χρησιμοποιείται ενάντια σε πονοκέφαλο, εντερικούς πόνους, κρυολόγημα, νευρικότητα, κατάθλιψη και ταχυκαρδία. Καθαρίζει τους πνεύμονες και γι’ αυτό κάνει καλό στο άσθμα η εισπνοή τού ατμού του: πρόσθεσε ένα δυνατό τσάι στο μπάνιο σου.

Φτιάξε τσάι σύμφωνα με τη συνταγή. Πιες 3 με 4 φορές την ημέρα από μία κούπα.

 

Θυμάρι (Thymus vulgaris ή Thymus pulegioides)

thumari

Τμήμα που χρησιμοποιείται: Φύλλα

Το θυμάρι χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση του πονοκεφάλου, του πυρετού, της βρογχίτιδας, της κράμπας, των πεπτικών προβλημάτων, των εφιαλτών, του βήχα, των πληγών, του πονόδοντου, της ψώρας, των εμπύων πληγών, του πονόλαιμου, των εντερικών παρασίτων, της ρευματοπάθειας, και επίσης χρησιμοποιείται ως αποσμητικό και διάλυμα στόματος.

Τσάι: 1 κουταλάκι τσαγιού σε μια κούπα νερό, 3 με 4 φορές την ημέρα από μια κούπα. Για το βήχα διπλασίασε την ποσότητα του φυτού.

Για τον πυρετό: Πιες καυτό τσάι. Τυλίξου σε σεντόνια ώστε να ιδρώσεις, και μετά κάνε ένα ντους.

 

Για δερματικά προβλήματα, ψώρα, παράσιτα: Ανάμιξε 1 κουταλάκι τσαγιού αιθέριο έλαιο θυμαριού με μισό λίτρο ελαιόλαδο. Άλειψέ το 3 ή περισσότερες φορές τη μέρα στη προσβεβλημένη επιφάνεια. Επιπλέον πιες τρεις φορές τη μέρα τσάι από θυμάρι.

Πηγή : hotpants.gr

Editor

Ο μπερδεμένος άνθρωπος γουστάρει να είναι έτσι , δεν έτυχε ,αλλιώς βαριέται. Ο ψεύτης γουστάρει τα ψέματα. Νομίζει πως παίζει στα «μυστικά της εδέμ» και χαίρεται. Είναι ωραία η ζωή του έτσι, αλλιώς θα ήταν ένας βαρετός άντρας και εκείνη μια βαρετή νοικοκυρά. Μη σε κάνει ποτέ να πιστέψεις, εκεί στο ποτό ένα βράδυ, πως είναι στεναχωρημένος.Ρόλο υποδύεται.

Comments are closed.