Έδεσσα. Ένας υπέροχος ταξιδιωτικός προορισμός.

Πρωτεύουσα του Νομού Πέλλας, από τις ωραιότερες πόλεις της Ελλάδας, είναι χτισμένη στις άκρες του εύφορου κάμπου που διαρρέει ο ποταμός Εδεσσαίος ή Βόδας και με σήμα κατατεθέν τους πανέμορφους καταρράκτες και τα νερά που τη διατρέχουν ολόκληρη.

1302386634_564

Το νερό την ακολουθεί σε ολόκληρη τη μακραίωνη πορεία της ( το όνομα «Έδεσσα» έχει φρυγική προέλευση και σημαίνει «πύργος στο νερό» ) και την ανέδειξε σε βιομηχανικό κέντρο στα τέλη του 19ου αιώνα, καθώς δημιουργήθηκαν εδώ υδροκίνητα κλωστοϋφαντουργεία, μεταξουργεία, νερόμυλοι, ελαιοτριβεία, σησαμοτριβεία και ταπητουργεία και της έδωσαν τον τίτλο «Μάντσεστερ των Βαλκανίων».

img_6963

Οι πανέμορφοι καταρράκτες και η εκπληκτική φυσική ομορφιά του τοπίου της πλέον την έχουν κάνει σημαντικό τουριστικό κέντρο, ενώ η εύφορη κοιλάδα του Εδεσσαίου προσφέρεται για την καλλιέργεια αγροτικών προϊόντων – ανάμεσά τους και τα περίφημα κεράσια Βοδενών, τα οποία υποστηρίζουν μια ολόκληρη σειρά σχετικών μεταποιητικών βιοτεχνιών και βιομηχανιών.

Edessa-νέο

Μέσα στην πόλη θα βρείτε πολύ ατμοσφαιρικούς παραδοσιακούς ξενώνες στο Βαρόσι. Τα ξενοδοχεία, στην πλειονότητά τους ανακαινισμένα, καλύπτουν τις ανάγκες μιας ευπρεπούς και άνετης διαμονής – λίγο έξω από το κέντρο της, μάλιστα, θα βρείτε και μονάδες υψηλότερου επιπέδου.

Πηγή athinorama.gr

Editor

Ο μπερδεμένος άνθρωπος γουστάρει να είναι έτσι , δεν έτυχε ,αλλιώς βαριέται. Ο ψεύτης γουστάρει τα ψέματα. Νομίζει πως παίζει στα «μυστικά της εδέμ» και χαίρεται. Είναι ωραία η ζωή του έτσι, αλλιώς θα ήταν ένας βαρετός άντρας και εκείνη μια βαρετή νοικοκυρά. Μη σε κάνει ποτέ να πιστέψεις, εκεί στο ποτό ένα βράδυ, πως είναι στεναχωρημένος.Ρόλο υποδύεται.

Comments are closed.