Έκθεση καλλιτεχνικού κοσμήματος & και μικρογλυπτικής

Την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου εγκαινιάζεται στην Αίθουσα Τέχνης «Αστρολάβος – artlife», η έκθεση καλλιτεχνικού κοσμήματος & μικρογλυπτικής της γλύπτριας Μαριλένας Λυρίτη.

 

Η καλλιτέχνης, που εδώ και πολλά χρόνια ασχολείται αποκλειστικά με τη μικρογλυπτική, δημιουργεί γλυπτά μεσαίων και μικρών διαστάσεων, που προκύπτουν από περιελίξεις γαλβανισμένου σύρματος επεξεργασμένου κατάλληλα από την ίδια. Η πρώτη αυτή ύλη, αποδομείται ούτως ώστε η κυλινδρική ελικοειδής μορφή του μετάλλου, να μετουσιώνεται σε ένα ακανόνιστο επίμηκες υλικό, που προσδίδει ιδιαίτερη πλαστικότητα στις μορφές και φόρμες, που δημιουργεί η καλλιτέχνης.

Μια δεύτερη σειρά γλυπτικών κατασκευών της που θα παρουσιάζονται επίσης στην έκθεση, αποτελούν οι Μάσκες. Πρόκειται για έργα μικρογλυπτικής από μπρούντζο, στα οποία οι μορφές, κυρίως κεφάλια ανδρικά και γυναικεία, ξεχωρίζουν με τις αναφορές τους στη γλυπτική του Μοντερνισμού, όπου τα έντονα, αδρά χαρακτηρισμένα περιγράμματα των μορφών και μια μορφή κυβιστικής αφαίρεσης στην απόδοση της φόρμας, τα κάνουν να αποπνέουν έντονη δωρικότητα.

Στα κοσμήματά της τέλος η Λυρίτη, δημιουργεί πιο λιτές ή πιο περίτεχνες συνθέσεις, με βάση το ασήμι, τους ημιπολύτιμους λίθους, τα κελύφη από όστρακα, συνδυασμένα συχνά με ευτελή υλικά όπως κορδόνια, κλωστές, ύφασμα κ.α.

Αστρολάβος (artlife) > Κέντρο Αθήνας

Διεύθυνση: Ηροδότου 11 Τηλέφωνο: 210 7221200, e-mail: gallery@astrolavos.gr

Τρίτη: 10:00 με 15:00

Τρίτη: 17:30 με 20:30

Τετάρτη: 10:00 με 15:00

Πέμπτη: 10:00 με 15:00

Πέμπτη: 17:30 με 20:30

Παρασκευή: 10:00 με 15:00

Παρασκευή: 17:30 με 20:30

Σάββατο: 10:00 με 15:00

Είσοδος ελεύθερη.

 

Πηγή http://www.artandlife.gr

Editor

Ο μπερδεμένος άνθρωπος γουστάρει να είναι έτσι , δεν έτυχε ,αλλιώς βαριέται. Ο ψεύτης γουστάρει τα ψέματα. Νομίζει πως παίζει στα «μυστικά της εδέμ» και χαίρεται. Είναι ωραία η ζωή του έτσι, αλλιώς θα ήταν ένας βαρετός άντρας και εκείνη μια βαρετή νοικοκυρά. Μη σε κάνει ποτέ να πιστέψεις, εκεί στο ποτό ένα βράδυ, πως είναι στεναχωρημένος.Ρόλο υποδύεται.

Comments are closed.