Έκθεση: »Τα πράγματα» | Taf

Το TAF παρουσιάζει την έκθεση «Τα Πράγματα» που εγκαινιάζεται την Δευτέρα 19 Μαρτίου και θα  διαρκέσει έως τις 6 Μαΐου 2012.

Η έκθεση διερευνά τις ευφάνταστες και ευρηματικές ιδιότητες, οι οποίες ενυπάρχουν στον κόσμο των πραγμάτων που μας περιστοιχίζουν. Τα άψυχα πράγματα ζωντανεύουν, δρουν αυτοβούλως, εισβάλλουν στο χώρο μας και τον οικειοποιούνται, φέρνοντας στο προσκήνιο την ποιητική διάσταση του καθημερινού. Χορογραφώντας μια σειρά συναντήσεων με τα πράγματα, τα έργα θέτουν ερωτήματα πάνω στις κοινότοπες στάσεις που τείνουμε να υιοθετούμε προς τον υλικό πολιτισμό.

Τα περισσότερα έργα είναι αποτέλεσμα της συλλογής και αναδιαμόρφωσης κοινών αντικειμένων. Μέσα από τη δημιουργική επεξεργασία των καλλιτεχνών τα αντικείμενα επαναπροσδιορίζονται προβάλλοντας το στοιχείο του συναρπαστικού που εμπεριέχεται στο συνηθισμένο. Η έκθεση ακροβατεί ανάμεσα στην τάξη και την αταξία, την οργάνωση και την τυχαιότητα, παρουσιάζοντας τις έννοιες αυτές σε μια σχέση διαρκούς αλληλεπίδρασης μεταξύ τους.

Μέσα από ένα ταξίδι στον παράξενο κόσμο των πραγμάτων, η έκθεση προτείνει έναν ριζοσπαστικό τρόπο διαχείρισης της καθημερινότητας, τονίζοντας τις μετασχηματιστικές δυνατότητες της κριτικής στην πιο οικεία πραγματικότητα. Κι αν όπως γράφει ο Saramago «…στη νέα τάξη πραγμάτων τα πράγματα είμαστε εμείς», η εξέγερση των πραγματων δεν μπορεί παρά να προαναγγέλλει και τη δική μας εξέγερση.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες:
Δημήτρης Αμελαδιώτης, Κατερίνα Αντωνοπούλου, Χρήστος Γιαννούλης, Γιώργος Γυπαράκης, Γιάννης Θεοδωρόπουλος, Μαρία-Άννα Κολλύρη, Ηλιοδώρα Μαργέλλου, Κώστας Ντάφλος, Δάφνη Πολύζου, Fernanda Almeida, Rodrigo Carvalho, Carlos Castro, Briony Clarke, Sebastian Contreras, Derek Fenix, Silvio Giordano, Jeremy Hutchison, Laura Kikauka, Miguel Neto, Jordi Planas, Lucia Quevedo, Michael Schultz, Jan Svankmajer, Ur5o

Επιμέλεια: Ειρήνη Μπαχλιτζανάκη

Δευτέρα: 11:30 με 23:00

Τρίτη: 11:30 με 23:00

Τετάρτη: 11:30 με 23:00

Πέμπτη: 11:30 με 23:00

Παρασκευή: 11:30 με 23:59

Σάββατο: 11:30 με 23:59

Κυριακή: 11:30 με 23:00

TAF (The Art Foundation) | Νορμανού 5 Τηλέφωνο: 2103238757 | ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

Πηγή: artandlife.gr

 

Editor

Ο μπερδεμένος άνθρωπος γουστάρει να είναι έτσι , δεν έτυχε ,αλλιώς βαριέται. Ο ψεύτης γουστάρει τα ψέματα. Νομίζει πως παίζει στα «μυστικά της εδέμ» και χαίρεται. Είναι ωραία η ζωή του έτσι, αλλιώς θα ήταν ένας βαρετός άντρας και εκείνη μια βαρετή νοικοκυρά. Μη σε κάνει ποτέ να πιστέψεις, εκεί στο ποτό ένα βράδυ, πως είναι στεναχωρημένος.Ρόλο υποδύεται.

Comments are closed.