Κάνε και εσύ εθελοντική εργασία σε όλο τον κόσμο

Αν έχεις ξεμείνει από δουλειά, το τσιμέντο της Αθήνας δεν είναι και τόσο ευνοϊκό για να προσαρμοστείς…

Η Ελίξ είναι μια μη κυβερνητική οργάνωση που καλλιεργεί την εθελοντική συνείδηση, προωθεί την εθελοντική προσφορά και την δια βίου μάθηση μέσα από την μη τυπική εκπαίδευση. Είναι αστική εταιρεία, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με κύρια δραστηριότητα την διοργάνωση διεθνών προγραμμάτων εθελοντικής εργασίας και τις ανταλλαγές νέων, με αντικείμενο την προστασία του περιβάλλοντος, τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, την προώθηση του πολιτισμού και την κοινωνική προσφορά.

Τα προγράμματα απευθύνονται σε άτομα άνω των 18 ετών, ενώ οργανώνονται ειδικά προγράμματα για εφήβους, οικογένειες, συνταξιούχους ή άτομα με ειδικές ανάγκες.

Τα προγράμματα εθελοντικής εργασίας πραγματοποιούνται όλη τη χρονιά, κυρίως όμως το καλοκαίρι. Κάθε πρόγραμμα φιλοξενεί 15-20 εθελοντές από όλο τον κόσμο, οι οποίοι εργάζονται 5 μέρες τη βδομάδα για 6 ώρες τη μέρα. Υπεύθυνοι για το συντονισμό τους είναι δύο ειδικά εκπαιδευμένοι ομαδάρχες.

Μια από τις προϋποθέσεις είναι η δυνατότητα επικοινωνίας στα αγγλικά, εκτός αν αναφέρεται διαφορετική γλώσσα. Μαζί με την αίτησή σου, καταβάλεις ένα ποσό συμμετοχής που διαφοροποιείται ανάλογα με το πρόγραμμα. Καλύπτεις ο ίδιος τις ταξιδιωτικές σου δαπάνες ενώ η οργάνωση σου παρέχει διαμονή, διατροφή και ασφάλιση σε περίπτωση ατυχήματος.

Ακόμη στο http://www.e-vet.org θα βρείτε προγράμματα εθελοντισμού από όλον τον κόσμο!

Editor

Ο μπερδεμένος άνθρωπος γουστάρει να είναι έτσι , δεν έτυχε ,αλλιώς βαριέται. Ο ψεύτης γουστάρει τα ψέματα. Νομίζει πως παίζει στα «μυστικά της εδέμ» και χαίρεται. Είναι ωραία η ζωή του έτσι, αλλιώς θα ήταν ένας βαρετός άντρας και εκείνη μια βαρετή νοικοκυρά. Μη σε κάνει ποτέ να πιστέψεις, εκεί στο ποτό ένα βράδυ, πως είναι στεναχωρημένος.Ρόλο υποδύεται.

Comments are closed.