Χειμερινή εξόρμηση στην Βυτίνα.

Η Βυτίνα είναι ορεινή κωμόπολη της Πελοποννήσου, στο Νομό Αρκαδίας. Βρίσκεται σε υψόμετρο 1033 μέτρων, στο όρος Μαίναλο σε μια κατάφυτη περιοχή που δεσπόζουν πεύκα έλατα και καστανιές. Αποτελεί ένα από τα αξιολογότερα ορεινά θέρετρα της Πελοποννήσου και ευρύτερα της Ελλάδας.

Ο επισκέπτης μπορεί να επισκεφθεί αρκετά μνημεία, όπως την εκκλησία του Αγίου Τρύφωνα στο κέντρο της κωμόπολης, την ιστορική βιβλιοθήκη, το λαογραφικό μουσείο, το ανακαινισμένο παλαιό Ελληνικό σχολείο, την παλαιά Βυτίνα με τις ιστορικές εκκλησίες της Παναγίας και των Αγίων Αποστόλων, την Τριανταφυλλίδειο σχολή, το «δασάκι», ενώ μπορεί να θαυμάσει τα  παλαιά αρχοντικά και τα πετρόκτιστα σπίτια. Στα παραδοσιακά καταστήματα, που ευρίσκονται στο κεντρικό δρόμο, μπορεί να προμηθευτεί ντόπια προϊόντα και στα εστιατόρια να γευθεί παραδοσιακές γεύσεις.

Πολλά είναι επίσης και τα καταλύματα για να μείνετε και ανάλογα με τη περίοδο θα βρείτε και πολύ οικονομικές τιμές. Παρόλα αυτά έχουμε να σας προτείνουμε το αεν Βυτίνα σε μια καταπληκτική τοποθεσία για ένα ξέγνοιαστο τριήμερο και όχι μόνο..

Η Βυτίνα είναι σχετικά κοντά και δεν χρειάζεσαι ούτε πολλές οδηγίες για να φτάσεις αλλά ούτε και πολύ καύσιμο. Από Αθήνα ακολουθείτε την εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου. Μετά την Κόρινθο συνεχίζετε αριστερά με κατεύθυνση προς Τρίπολη. Πριν φτάσετε στην Τρίπολη βγαίνετε στην έξοδο προς Πύργο – Αρχαία Ολυμπία και ακολουθείτε την Ε.Ο Τριπόλεως-Πύργου για 40 χλμ περίπου.

Εμείς πήγαμε και σας το συνιστούμε ανεπιφύλακτα… Καλές εκδρομές!

Editor

Ο μπερδεμένος άνθρωπος γουστάρει να είναι έτσι , δεν έτυχε ,αλλιώς βαριέται. Ο ψεύτης γουστάρει τα ψέματα. Νομίζει πως παίζει στα «μυστικά της εδέμ» και χαίρεται. Είναι ωραία η ζωή του έτσι, αλλιώς θα ήταν ένας βαρετός άντρας και εκείνη μια βαρετή νοικοκυρά. Μη σε κάνει ποτέ να πιστέψεις, εκεί στο ποτό ένα βράδυ, πως είναι στεναχωρημένος.Ρόλο υποδύεται.

Comments are closed.