Φαλάκρα. Θεραπείες και “τρικ”

Απώλεια μαλλιών. Ένα κοινό πρόβλημα .Περίπου το 85% των ανδρών παρουσιάζουν σημαντική αραίωση μαλλιών μετά την ηλικία των 50, σύμφωνα με την «Αμερικανική Ένωση τριχόπτωσης». Μερικοί άνδρες, ωστόσο, αρχίζουν να χάνουν τα μαλλιά τους πριν τα 21.

Μύθοι για την Τριχόπτωση

Μήπως το να φοράτε συνέχεια καπέλο επισπεύδει την απώλεια των μαλλιών σας; Όχι. Ούτε κινδυνεύετε με απώλεια τριχών εάν περνάτε συνέχεια τα δάχτυλά σας μέσα από τα μαλλιά σας. Μη φοβάστε ούτε το χτένισμα ή το βούρτσισμα. Φροντίστε απλώς να περιποιήστε τα μαλλιά σας με ήπιες κινήσεις για να αποφύγετε το σπάσιμο της τρίχας.

Κόψτε το κάπνισμα και σώστε τα μαλλιά σας

Αρκετές μελέτες έχουν δείξει μια σημαντική σχέση ανάμεσα στο κάπνισμα και το πόσο γρήγορα επιδεινώνεται η φαλάκρα στους άνδρες.

Τι «λέει» η τριχόπτωση για την υγεία σας

Ευτυχώς, στις περισσότερες περιπτώσεις, η απώλεια μαλλιών – γνωστή ως αλωπεκία – δεν σηματοδοτεί κάποιο ιατρικό πρόβλημα. Ωστόσο, μπορεί να αποτελέσει αιτία για ψυχολογικά προβλήματα.

Τι προκαλεί τριχόπτωση;

Σε περισσότερο από το 95% των περιπτώσεων αλωπεκίας το πρόβλημα είναι γονιδιακό. Το υπεύθυνο γονίδιο μπορεί να προέλθει από τους δύο γονείς. Σε άλλες περιπτώσεις, ορισμένα φάρμακα, που έχουν πάρα πολύ βιταμίνη Α, μπορεί να προκαλέσουν απώλεια τριχών. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και λόγω ασθενειών ή έντονου άγχους.

Πώς θα κρατήσετε τα μαλλιά που σας έμειναν

Αν θέλετε να βρείτε κάποιο προϊόν που θα σταματήσει την τριχόπτωση, πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς τα περισσότερα προϊόντα υπόσχονται θαύμνατα αλλά δεν κάνουν το παραμικρό. Μόνο ένας δερματολόγος μπορεί να σας βοηθήσει πραγματικά.

Φαρμακευτική αγωγή: Μινοξιδίλη

Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει κανένας φαρμακευτικός τρόπος για τη «θεραπεία» της φαλάκρας, εντούτοις μπορείτε να την επιβραδύνετε με κάποια φάρμακα. Η μινοξιδίλη- ουσία η οποία απλώνεται στο τριχωρό της κεφαλής- επιβραδύνει το ρυθμό απώλειας μαλλιών, ενώ βοηθά ορθισμένους άνδρες ακόμ η και να βγάλουν νέα μαλλιά. Από τη στιγμή, όμως, που θα το σταματήστε, το πρόβλημα θα επανέλθει.

Φαλάκρα: Τι να περιμένετε

Ένα αρχικό, ενδεικτικό σημάδι φαλάκρας είναι μια υποχώρηση των μαλλιών σε σχήμα M. Στη συνέχεια, οι τρίχες στην κορυφή του κεφαλιού σας αρχίζουν να λεπταίνουν, αφήνοντας ένα φαλακρό σημείο. Τελικά, τα δύο σημεία συγκλίνουν, δημιουργώντας ένα φαλακρό πέταλο. Η κλίμακα Norwood, όπως φαίνεται εδώ, χρησιμοποιείται για να αξιολογήσετε την φαλάκρα σας. αρσενικός-σχεδίων.

Φαλάκρα και Ορμόνες

Μια ορμόνη που ονομάζεται DHT προκαλεί συρρίκνωση των τριχοθυλακίων. Τελικά, τα θυλάκια συρρικνώνονται τόσο πολύ που τα μαλλιά δεν μπορούν πλέον να αναπτυχθούν.

Φαρμακευτική αγωγή με Φιναστερίδη

Η φιναστερίδη λαμβάνεται μόνο ιατρική συνταγή, ως χάπι. Επιβραδύνει την απώλεια μαλλιών με την επιβράδυνση της παραγωγής της ορμόνης DHT. Σε γενικές γραμμές, θεωρείται ότι λειτουργεί καλύτερα από ό, τι η μινοξιδίλη.

Διαβάστε περισσότερα στο healthpress.gr

 

Editor

Ο μπερδεμένος άνθρωπος γουστάρει να είναι έτσι , δεν έτυχε ,αλλιώς βαριέται. Ο ψεύτης γουστάρει τα ψέματα. Νομίζει πως παίζει στα «μυστικά της εδέμ» και χαίρεται. Είναι ωραία η ζωή του έτσι, αλλιώς θα ήταν ένας βαρετός άντρας και εκείνη μια βαρετή νοικοκυρά. Μη σε κάνει ποτέ να πιστέψεις, εκεί στο ποτό ένα βράδυ, πως είναι στεναχωρημένος.Ρόλο υποδύεται.

Comments are closed.