Γάλα με γλυκόριζα

Θέλαμε κάτι ζεστό για το χειμώνα αλλά όχι και decadence. Έτσι λοιπόν google αραμε  και είδαμε ένα καταπληκτικό άρθρο diy από το ηλεκτρονικό περιοδικό elle. Όχι απαραίτητα εύκολο αλλά με αποτέλεσμα που θα σας ανταμείψει. 

Γάλα με γλυκόριζα
(προετοιμασία 15΄)

Υλικά για 6 άτομα: 1 λίτρο πλήρες γάλα
300 ml ουίσκι
1 ξυλαράκι γλυκόριζα
1 κ.γ. σπόροι κόλιαντρου
1 κ.γ. σπόροι κάρδαμου
4 κ.σ. σιρόπι ζαχαροκάλαμου (στα σουπερμάρκετ)
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

 

 

Εκτέλεση:
Βράζετε το γάλα μαζί με το ξυλαράκι γλυκόριζας, τους σπόρους του κόλιαντρου και του κάρδαμου και στη συνέχεια προσθέτετε το σιρόπι ζαχαροκάλαμου. Αποσύρετε το μείγμα από τη φωτιά και το αφήνετε να δέσει για 5΄. Σουρώνετε το γάλα και αφαιρείτε τη γλυκόριζα. Ανακατεύετε για 3΄ και προσθέτετε το ουίσκι και λίγο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Τη στιγμή που θα σερβίρετε, μπορείτε να προσθέσετε λίγους σπόρους κόλιαντρου. Το συγκεκριμένο κοκτέιλ θα είναι πιο εντυπωσιακό αν το χτυπήσετε πολύ δυνατά στο μπλέντερ!

Πηγή elle.gr

Editor

Ο μπερδεμένος άνθρωπος γουστάρει να είναι έτσι , δεν έτυχε ,αλλιώς βαριέται. Ο ψεύτης γουστάρει τα ψέματα. Νομίζει πως παίζει στα «μυστικά της εδέμ» και χαίρεται. Είναι ωραία η ζωή του έτσι, αλλιώς θα ήταν ένας βαρετός άντρας και εκείνη μια βαρετή νοικοκυρά. Μη σε κάνει ποτέ να πιστέψεις, εκεί στο ποτό ένα βράδυ, πως είναι στεναχωρημένος.Ρόλο υποδύεται.

Comments are closed.