Γαύρος Μαρινάτος

Ας μιλήσουμε λίγο για ψάρι και υπέροχο ουζομεζέ!

 

via http://magires.blogspot.com

Υλικά:

-Γαύρος…

-ξίδι

-χυμός από 3 λεμόνια

-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

-1 φλιτζάνι μάραθο ψιλοκομμένο

-ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση:

Ποτίστε τον γαύρο στο ξύδι για λίγα λεπτά. Βγάζουμε τη ραχοκοκαλιά του τραβώντας το κεφάλι του. Κόβουμε και την ουρά, τα ξεπλένουμε σε άφθονο νερό και τα αφήνουμε σε πετσέτα ή σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν. Τα ανοίγουμε στη μέση, τα απλώνουμε σε πυρέξ και περιχύνουμε με χυμό λεμόνι, σκόρδο και μάραθο. Αν είναι μικρό το πυρέξ κάνουμε και 2η στρώση… Καλύπτουμε με ελαιόλαδο και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες. Πριν σερβίρουμε τα αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 20 λεπτά!

Ουζοκατάνυξη…

 

Editor

Ο μπερδεμένος άνθρωπος γουστάρει να είναι έτσι , δεν έτυχε ,αλλιώς βαριέται. Ο ψεύτης γουστάρει τα ψέματα. Νομίζει πως παίζει στα «μυστικά της εδέμ» και χαίρεται. Είναι ωραία η ζωή του έτσι, αλλιώς θα ήταν ένας βαρετός άντρας και εκείνη μια βαρετή νοικοκυρά. Μη σε κάνει ποτέ να πιστέψεις, εκεί στο ποτό ένα βράδυ, πως είναι στεναχωρημένος.Ρόλο υποδύεται.

Comments are closed.