Γιουβαρλάκια της γιαγιάς!

Τι να πούμε τώρα? Όλες οι παιδικές αναμνήσεις μας, σε μια συνταγή, ανακατεμένες με μυρωδικά και τη γεύση του αυγολέμονου στο στόμα.

Θα χρειαστούμε :

  1. Μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  2. Μαιντανό
  3. Ρύζι για γεμιστά
  4. 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  5. 1 αυγό
  6. Καρότο τριμμένο στον τρίφτη
  7. Ελαιόλαδο
  8. Αλάτι
  9. Πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε τον κιμά, το ρύζι, το μαϊντανό, το κρεμμύδι, το αβγό, το ελαιόλαδο, το καρότο, τον άνηθο, το αλάτι και πιπέρι και ζυμώνουμε καλά μεχρί να ενωθεί καλά το μείγμα μας.

Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη στο ψυγείο για μισή ώρα για να ξεκουραστεί και έπειτα ζυμώνουμε τα μικρά μπαλάκια και τα αφήνουμε για λίγο στην άκρη.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τόσο νερό όσο με το μάτι μας να καταλαβαίνουμε ότι θα σκεπάζει τα γιουβαρλάκια. Αφου βράσει τοποθετούμε μέσα ένα ένα τα γιουβαρλάκια προσεκτικά για να μη σπάσουν και ανοίξουν. Μαγειρέυουμε περίπου για 25 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

Για να φτιάξουμε το αυγολέμονο σε ένα μπολ χτυπαμε 2 αυγά τον χυμό από 2 λεμόνια και 1 κουταλάκι αλέυρι. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε λίγο λίγο ζωμό από τη κατσαρόλα που βράζουν τα γιουβαρλάκια. Προσθέτουμε το αυγολέμονο στη κατσαρόλα και το αφήνουμε στο μάτι για 5 λεπτάκια σε πολύ χαμηλή φωτιά χωρίς να βράσει!

Editor

Ο μπερδεμένος άνθρωπος γουστάρει να είναι έτσι , δεν έτυχε ,αλλιώς βαριέται. Ο ψεύτης γουστάρει τα ψέματα. Νομίζει πως παίζει στα «μυστικά της εδέμ» και χαίρεται. Είναι ωραία η ζωή του έτσι, αλλιώς θα ήταν ένας βαρετός άντρας και εκείνη μια βαρετή νοικοκυρά. Μη σε κάνει ποτέ να πιστέψεις, εκεί στο ποτό ένα βράδυ, πως είναι στεναχωρημένος.Ρόλο υποδύεται.

Be first to comment