Γλυκό παντζάρι

Αν βαρέθηκες τις κοινές λύσεις για να γλυκαθείς, αν όλα τα έχεις κάνει εκατοντάδες φορές και θέλεις κάτι διαφορετικό για να σερβίρεις στους καλεσμένους σου τότε δοκίμασε το γλυκό παντζάρι…

 

Υλικά

1200 γρ. παντζάρι καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες
6 ποτήρια ζάχαρη
8 ποτήρια νερό
2 ξύλα κανέλας
2 λεμόνια κομμένα στην μέση
τζίντζερ κομμένο σε ψιλά στίκ {ανάλογο}
3 κουταλιές γλυκόζη
φύλλα αρμπαρόριζα και φύλλα λουίζας

 

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά εκτός από το παντζάρι. Όταν λιώσουν προσθέτουμε στο τέλος το παντζάρι για να μείνει τραγανό.
Βράζουμε το γλυκό σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει.
Το κατεβάζουμε από την φωτιά και αφαιρούμε το λεμόνι, την κανέλα, τα φύλλα και το τζινζερ.
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και το βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.

Πηγή sintagespareas.gr

Editor

Ο μπερδεμένος άνθρωπος γουστάρει να είναι έτσι , δεν έτυχε ,αλλιώς βαριέται. Ο ψεύτης γουστάρει τα ψέματα. Νομίζει πως παίζει στα «μυστικά της εδέμ» και χαίρεται. Είναι ωραία η ζωή του έτσι, αλλιώς θα ήταν ένας βαρετός άντρας και εκείνη μια βαρετή νοικοκυρά. Μη σε κάνει ποτέ να πιστέψεις, εκεί στο ποτό ένα βράδυ, πως είναι στεναχωρημένος.Ρόλο υποδύεται.

Comments are closed.