The Grand Budapest Hotel

The Grand Budapest Hotel

Ο αινιγματικός κ. Μουσταφά αφηγείται σε ένα νεαρό συγγραφέα την ιστορία του και το πώς ξεκίνησε να δουλεύει την περίοδο του Μεσοπολέμου ως bell boy στο πολυτελές αλπικό ξενοδοχείο «Grand Budapest», του οποίου είναι τώρα ιδιοκτήτης του.

Σκηνοθεσία: Wes Anderson

Ηθοποιοί: Ralph Fiennes, Jude Law, Tilda Swinton, F. Murray Abraham, Mathieu Amalric, Adrien Brody και τόσοι πολλοί άλλοι!…

Πρεμιέρα: 6 Μαρτίου 2014

Κωμωδία αγγλογερμανικής παραγωγής

IMDb   8,2

rotten tomatoes   92%

Από τις καλύτερες ταινίες του 2014 που έχω να θυμάμαι! Ο παλιός κλασικός κινηματογράφος σε σύζευξη με τον νέο, από έναν ευρηματικό σκηνοθέτη (Wes Anderson) με ιδιαίτερες προσεγγίσεις στις ταινίες του… λίγο το φανταστικό στοιχείο στις ιστορίες του, λίγο οι ρόλοι καρικατούρες, το παραμυθοσουρεάλ, το έξυπνο και πολλές φορές μαύρο χιούμορ και όλα αυτά μαζί με καλές ερμηνείες από καταπληκτικούς ηθοποιούς που αγαπά να συνεργάζεται!

budapest-actrors

Κάθε σκηνή μια αποκάλυψη… ηθοποιών, κουστουμιών, χρωμάτων, μεταμφιέσεων, γεγονότων! Από άκρη σε άκρη στο φιλμ αυτό κάτι συμβαίνει… αναζητήστε το οπωσδήποτε!!!

manit

Γιατί ήμουν δεν ήμουν 7 χρονών όταν επέστρεψα κασέτα Κάντυ Κάντυ που μόλις είχα νοικιάσει για να πάρω το πρώτο μου Θρίλερ που τελικά ήταν Τρόμου… Γιατί στα 10 παρακάλεσα μετά δακρύων την αδερφή μου να με πάει σινεμά να δω τον Άντονι να ψιθυρίζει… Κλαρρρίς και να σηκώνεται η πέτσα μου!.. Γιατί κάπου μετά τα 20 με βάρεσε πετριά και είμαι νεράιδα που μαγειρεύω το ελιξήριο της ομορφιάς αλλά και της σοφίας και που τρέχω σαν τον σίφουνα για να σου πιω το αίμα και που μεταμορφώνομαι σε λιβελούλα κάθε πανσέληνο?

Be first to comment