Γυρίζει η ρόδα?

Οι φίλοι,ναι,στα δύσκολα φαίνονται …θα πουν κάτι όμορφο τη κατάλληλη στιγμή και θα ανακουφίσουν τον «πονεμένο» μας …έστω και για λίγο.
Αν για παράδειγμα , κάποιος που αγαπάμε πολύ, χωρίσει από την αγαπημένη του , χάσει τη δουλειά του , τσακωθεί με τον καλύτερο του φίλο,έχουμε έτοιμη την ατάκα…: «ΑΧ…ΒΡΕ..ΜΗ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΣΑΙ,ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ,ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ…ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΣ …ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΘΑ’ΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΑΛΛΑΓΗ.ΤΩΡΑ ΠΟΝΑΣ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΘΑ ΓΕΛΑΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ!!!»

images.splitcoaststampers.com

Θα του θυμίσουμε λοιπόν αυτή την «πρόβλεψη» (Με το «αχ» μαζί) και έτσι θα ηρεμήσει περιμένοντας να δει μπροστά του τον «λόγο» που τα έπαθε όλα αυτά και ποιο θα είναι το καλύτερο που θα έρθει.…
Αν όμως όλα τα παραπάνω που συνέβησαν στον φίλο μας ,συμβούν στον εχθρό μας…. η ατάκα είναι άλλη: «ΕΜ…ΝΑ΄ΤΑ…ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΛΑ ΕΔΩ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΣΑΙ..!!» (Στη τελευταία αυτή «μαντική» πρόταση πάει μαζί και το «εμ» και το «να΄τα» γιατί αυτά δείχνουν την επιτυχία της «πρόβλεψης»….)
Τώρα… ποιο από τα δύο ισχύει, ποια είναι τα κριτήρια για να μπούμε στη πρώτη κατηγορία και όχι στη δεύτερη, τι βάση έχουν αυτές οι συνηθισμένες ατάκες και αν μπερδευτούν αυτά και στον εχθρό πάει το καλό και ο φίλος τα πληρωθεί…? ουφ…δε ξέρω… …

ανάβω τσιγάρο, κοιτάω την Φρόσω και την ρωτάω: Αν ο φίλος του εχθρού του πει αυτό που είπαμε εμείς στον δικό μας φίλο μας θα «πιάσει» και σε αυτόν το καλό??
Δε μου απάντησε …αλλά ξέρω πως αν μου συμβούν όλα τα κακά μαζί… δε θα πει τίποτα παρά μόνο… θα με ακούσει.

Έτσι κάνουν οι φίλοι δε μου λένε πως με εκδικείται το σύμπαν γιατί είχα τσακωθεί πέρυσι με την κουτσομπόλα γιαγιά από απέναντι…ούτε θα με βάλει στην αναμονή για την άλλη εβδομάδα, γιατί τότε θα έρθει το καλό..

θα μου κάνει πλάκα, θα γελάσω και θα μιλήσουμε για τα λουλούδια της  στο μπαλκόνι.

Η ρόδα γυρίζει…γιατί έχουν φτιάξει κάτι στην μηχανή, δε τα ξέρω αυτά,για κανέναν άλλον λόγο.

Editor

Ο μπερδεμένος άνθρωπος γουστάρει να είναι έτσι , δεν έτυχε ,αλλιώς βαριέται. Ο ψεύτης γουστάρει τα ψέματα. Νομίζει πως παίζει στα «μυστικά της εδέμ» και χαίρεται. Είναι ωραία η ζωή του έτσι, αλλιώς θα ήταν ένας βαρετός άντρας και εκείνη μια βαρετή νοικοκυρά. Μη σε κάνει ποτέ να πιστέψεις, εκεί στο ποτό ένα βράδυ, πως είναι στεναχωρημένος.Ρόλο υποδύεται.

Comments are closed.