Τρόποι παρασκευής ροφήματος

Τα βότανα που υπάρχουν γύρω μας είναι πολλές φορές φυσικά φάρμακα με τα οποία μπορεί να ακολουθήσει κανείς εναλλακτικές θεραπείες.

Πως όμως φτιάχνουμε ένα ρόφημα?

 

Αφέψημα

Για κάθε φλιτζάνι ρίχνουμε ένα κουταλάκι βότανο. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να βράσει για 10 έως 15 λεπτά. Σουρώνουμε και το πίνουμε σκέτο, με ζάχαρη ή με μέλι.

 

Έγχυμα

Σε ένα φλιτζάνι με βραστό νερό ρίχνουμε ένα κουταλάκι βότανο και το σκεπάζουμε. Το αφήνουμε για 10 έως 15 λεπτά. Σουρώνουμε και το πίνουμε σκέτο, με ζάχαρη ή με μέλι.

 

Εμβαπτιζόμενα

Για κάθε φλιτζάνι χρησιμοποιήστε ένα φακελάκι. Προσθέστε βραστό νερό και αφήστε το για 3  εως 5 λεπτά. Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε ζάχαρη, μέλι ή ακόμη και λεμόνι.

 

Φίλτρου

Τοποθετήστε το φίλτρο στη καφετιέρα ρίξτε ένα γεμάτο κουταλάκι από το βότανο στο φίλτρο για κάθε φλιτζάνι ροφήματος. Βάλτε τόσα φλιτζάνια νερό όσα τα ροφήματα που θέλετε να φτιάξετε.

 

Στιγμιαίο

Για κάθε φλιτζάνι βάλουμε 2 κουταλάκια από το βότανο προσθέτουμε ζεστό ή παγωμένο νερό και το ανακατεύουμε.

 

konstantinos k

Αμφίχειρας κλέφτης ιδεών, σοφέρ μεθυσμένων ψυχών, ζωγράφος πλαστών εικόνων, έμπορος ακριβής ιστορίας, ίκαρος χωρίς φτερά.

Be first to comment