Η σωτηρία της ψυχής.

«Μακάρι να είχαμε δύο ζωές , την μία να την ζούσαμε σαν πρόβα , για να ξέρουμε τι επρόκειτο να συμβεί και στην άλλη να ξέραμε τα λάθη και να την απολαμβάναμε , αλλά ζούμε μία»  Περίπου αυτά είναι τα λόγια που διάβασα στο βιβλίο » Όλα σου τα μαθα μα ξέχασα μία λέξη»  και προσπαθώ να το θυμάμαι για να δικαιολογώ τις λάθος επιλογές που μπορεί να κάνω.

digitallife.gr

Ο άνθρωπος και η ζωή του έχει πλάκα . Κλαις , αγχώνεσαι , γελάς , παρακαλάς , φοβάσαι ..και όλα αυτά γιατί? Αφού ξέρεις πως θα  χαθείς . Τι σημασία έχει το πως θα χαθείς , το πότε κ.τ.λ. θα χαθείς. Γέλα με τα λάθη σου και απόλαυσε τις στιγμές που κάθεσαι χωρίς άγχος και βλέπεις τηλεόραση. Μη το θεωρείς δεδομένο. Απόλαυσε το . Δεν θα καταλάβεις τίποτα αν σκέφτεσαι και ξανασκέφτεσαι….

habituallychic.blogspot.com

habituallychic.blogspot.com

Αυτά τα για ένα κούτελο ζούμε είναι βλακείες…ποιανού προπάππου σου ξέρεις το κούτελο? Πόσο συχνά τον σκέφτεσαι το προπάππου σου. Έτσι θα γίνεις και εσύ. Προπάππους. Για αυτό γέλα, σπάσε πλάκα. Φίλησε το κορίτσι σου και αγκάλιασε το. Μία φορά είπα στην μητέρα μου την παροιμία «καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα» και η μητέρα μου ξαφνιάστηκε λέγοντας » α, πα , πα το μάτι του παιδιού μου να είναι καλά και από ονόματα σωρό.»

Είναι ωραίο να έχεις ύφος αλλά και παράλληλα να είσαι και προσιτός. Να κάνεις παρέα με όλους. Να τους βοηθάς. Να τους κερνάς σουβλάκια και μπυρίτσες στο στέκι της γειτονιάς σου αλλά και να μπορείς να κάνεις παρέα με όλους τους stars συγχρόνως… και εσύ, να επιλέγεις το στέκι.

words

Η ζωή μας είναι ένα παραμύθι , ένα μίνι παραμύθι που κάποιος θα θυμηθεί να πει για σένα κάποτε. Για αυτό μη δίνεις ιδιαίτερη σημασία, γιατί αυτός που θα το πει , πιθανότατα, να μη σε ξέρει κι όλας και εσύ πιθανότατα να μη ζεις για να του δώσεις μία φάπα. Πέρνα καλά και σταμάτα να σκέφτεσαι. Πέρνα καλά στις στιγμές σου. Άσε τους άλλους να νομίζουν πως έχεις άγχος και εσύ χαμογέλα.

Έχεις παρεάκι? έχεις την αγάπη δίπλα σου? έχεις τις εμπειρίες σου? τι άλλο να θέλει κάποιος για να πάει τώρα να πιει ένα ποτό? Α, ξέχασα να μην είχες τα άγχη σου και τα τρεχάματά σου ε? Ναι, σωστά. Τότε θα πρέπει να μη λέγεσαι άνθρωπος, αλλά κάτι άλλο. Οι άνθρωποι τα έχουν αυτά. Οι σκίουροι δε νομίζω να τα έχουν .Όμορφα πράγματα έχει η ζωή , αρκεί να καταλάβουμε πως είναι μικρή και τα έχει για λίγο.

Σε όλους έτσι είναι όχι μόνο σε εσένα.  Άλλοι υποφέρουν σε αυτή πιο πολύ , άλλοι πιο λίγο ..ποιος κρατά όμως την ζυγαριά?

253397916503972825_vsrfyRpt_c

 «Η σωτηρία της ψυχής είναι πολύ μεγάλο πράγμα.»…… και για τους καλούς ανθρώπους με τα φωτεινά μάτια και το καθαρό βλέμμα , γίνεται πιο γρήγορα αυτό. Ο καλός άνθρωπος δεν χρειάζεται να φοβάται πρέπει να χαμογελά γιατί η ζωή του ήταν  μία έκπληξη και πάντα έτσι θα του είναι. Ποτέ δε θα τον πεις βαρετό τον καλό τον άνθρωπο. 

Η αφορμή για να γράψω αυτό το κείμενο είναι γιατί κάποιος από το παρεάκι μου , σκέφτεται πολύ αυτές τις μέρες , τι λάθος έκανε, τι έπρεπε να κάνει , γιατί το έκανε ,τώρα τι θα γίνει?

Παράλληλα στέλνει πως είναι δίπλα στους φίλους του.  Από όσο τον γνωρίζω , θα πει πως δε τα σκέφτεται αυτά και πως ξέρει τι έχει γίνει, αλλά είμαι σίγουρη πως η σύντροφός του χαμογελάει τώρα γιατί με φαντάζεται να τους τα λέω.

 

Editor

Ο μπερδεμένος άνθρωπος γουστάρει να είναι έτσι , δεν έτυχε ,αλλιώς βαριέται. Ο ψεύτης γουστάρει τα ψέματα. Νομίζει πως παίζει στα «μυστικά της εδέμ» και χαίρεται. Είναι ωραία η ζωή του έτσι, αλλιώς θα ήταν ένας βαρετός άντρας και εκείνη μια βαρετή νοικοκυρά. Μη σε κάνει ποτέ να πιστέψεις, εκεί στο ποτό ένα βράδυ, πως είναι στεναχωρημένος.Ρόλο υποδύεται.

Comments are closed.