Η Θώμη μας απαντάει για την κοιλιά μας.

Αναγνώστρια του gocheapandchic μας λέει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει και γενικά αντιμετωπίζουμε όλες οι γυναίκες. Η Θώμη της απαντάει.

bodyrock

«Εγώ πάντως έχω αρχίσει να απελπίζομαι σχετικά με την περιοχή της κοιλιάς. 2 χρόνια γυμναστικής (αερόβια+βάρη+κοιλιακοί) σε συνδυασμό με διατροφή και ακόμα να σφίξει η κοιλιά ώστε να μην «διπλώνει» όταν κάθεσαι. επίσης το κακό με τη χαμηλή σε λίπος διατροφή είναι ότι το λίπος χάνεται από παντού στο σώμα άρα και από το στήθος (δυστυχώς) και αυτό δεν είναι και ότι πιο ωραίο (κατ’εμένα πάντα). πάντως όλα όσα αναφέρονται είναι σωστά. και κυρίως μην περιμένουμε τον Απρίλιο για να τα αρχίσουμε όλα γιατί τα κιλά δεν φεύγουν με μαγικά σε 2 μήνες (και πάλι δυστυχώς!). η «προσπάθεια» πρέπει να γίνεται όλο το χρόνο.»

Ειρήνη

94ac9628befc0cbebd423d771a1eb5b5

Το δέρμα στην κοιλιά είναι φυσιολογικό να κάνει δίπλωση όταν σκύβουμε μπροστά. Ακόμα και άτομα με χαμηλό ποσοστό λίπους στην περιοχή της κοιλιάς, όταν διπλώσουν το δέρμα περισσεύει. Βέβαια εάν κάποιος έχει χαλάρωση σε αυτή τη περιοχή ή πολύ λίπος και χαλάρωση μαζί, αυτή η εικόνα είναι πιο έντονη.

Τώρα σε ότι αφορά την ενδυνάμωση των κοιλιακών μυών, το καταλληλότερο πρόγραμμα είναι το πιλάτες εδάφους, όπου εκεί έχουμε έντονη ενεργοποίηση των κοιλιακών κατά τη διάρκεια όλου του μαθήματος. Σε ότι αφορά τη διατροφή, σημασία δεν έχει να είναι χαμηλή σε λίπος, αλλά να είναι κυρίως πρωτεϊνική, δηλαδή να βασίζεται στην πρωτεΐνη.

Οι υδατάνθρακες είναι αυτοί που δημιουργούν το λίπος και ο λάθος συνδυασμός τους με την πρωτεϊνη κι όχι αυτό καθαυτό το λίπος σαν τροφή.

Προσωπικά έχω κατευθύνει πελάτες μου να ακολουθήσουν τα παραπάνω, με τη βοήθεια του διαιτολόγου μου κι έχω δει την περιοχή της κοιλιάς να γίνεται αγνώριστη χωρίς να καταβάλουν ιδιαίτερη προσπάθεια ή να στερηθούν σημαντικά πράγματα.

By Θώμη Λαδά

Πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ, pilates,yoga,gyrokinesis, gyrotonic teacher, spineworks practitioner

thomi

Editor

Ο μπερδεμένος άνθρωπος γουστάρει να είναι έτσι , δεν έτυχε ,αλλιώς βαριέται. Ο ψεύτης γουστάρει τα ψέματα. Νομίζει πως παίζει στα «μυστικά της εδέμ» και χαίρεται. Είναι ωραία η ζωή του έτσι, αλλιώς θα ήταν ένας βαρετός άντρας και εκείνη μια βαρετή νοικοκυρά. Μη σε κάνει ποτέ να πιστέψεις, εκεί στο ποτό ένα βράδυ, πως είναι στεναχωρημένος.Ρόλο υποδύεται.

Comments are closed.