Κακαβιά του ψαρά !

Μερικές συνταγές όσο απλές είναι τόσο εύκολες είναι από την άλλη πλευρά! Αυτή είναι μια version από τις γνήσιες ψαρόσουπες από τα χέρια ψαρά!

 

Υλικά:

Πετρόψαρα από το ψαράδικο ή ακόμη καλύτερα κατευθείαν από τον ψαρά
4 πατάτες
2 κρεμμύδια μέτρια
λάδι- 1 λεμόνι-πιπέρι
αλάτι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τα ψάρια από τα λέπια και τα εντόσθια και χοντροκόβουμε τις πατάτες και τα κρεμμύδια.
Βάζουμε στη κατσαρόλα  πρώτα τις πατάτες, από πάνω τα κρεμμύδια, το λάδι, το πιπέρι και νερό να τα σκεπάζει οριακά. Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά 15′-20′ περίπου, όταν οι πατάτες είναι μισοψημένες, βάζουμε από πάνω τα ψάρια και συμπληρώνουμε νερό και αλάτι.

Τα σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15 λεπτά κοιτώντας το ζουμί να είναι οριακά στα ψάρια. Όταν δούμε πως τα ψάρια είναι έτοιμα ρίχνουμε μέσα τον χυμό από ένα λεμόνι και το αφήνουμε να πάρει μια μικρή βράση.

Είμαστε έτοιμοι να απολαύσουμε τη γνήσια κακαβιά που προτείνει ο ψαράς!

 

konstantinos k

Αμφίχειρας κλέφτης ιδεών, σοφέρ μεθυσμένων ψυχών, ζωγράφος πλαστών εικόνων, έμπορος ακριβής ιστορίας, ίκαρος χωρίς φτερά.

Be first to comment