Κακομοίρη άνθρωπε.

Όποιος φοβάται την ζωή , η ζωή τον ξεπερνά .  Η ζωή είναι μικρή για να κάνεις κάθε μέρα τα ίδια πράγματα με τον ίδιο ρυθμό.

tiredofbull.tumblr.com

Δεν έχει πολλές ώρες η μέρα και πρέπει να τις χαίρεσαι γιατί ποτέ η επόμενη δεν θα είναι η ίδια με την προηγούμενη.Πάντα θα έχεις άγχος , πάντα θα πιέζεσαι και θα νιώθεις πως δεν τα βγάζεις πέρα…εκτός κι αν κερδίσεις το λαχείο. Ζήσε . Όπως θέλεις. Όπως ονειρεύεσαι. Τι θα γίνει; Το πολύ πολύ να επιστρέψεις στην ανία που είχες.

Η γυναίκα κάποιου , διάβασα σε ένα βιβλίο , ήθελε πάντα ένα ταξίδι, εκείνος , συνέχεια της έλεγε πως θα το κάνουν αργότερα. Ένα πρωί η γυναίκα έπαθε έμφραγμα και χάθηκε από την ζωή. Το ταξίδι της δεν το έκανε και εκείνος μόνος πια ,να σκέφτεται πότε θα ήταν ιδανικά ; Τι εννοούσε με το αργότερα; Γιατί δεν την πήγε εκείνο το ταξίδι ;

Ζήσε. Κανε όλα όσα θέλεις να κάνεις. Με τον τρόπο που μπορείς. Σιγά σιγά με αγάπη,με πράξεις.Τι θα χάσεις;

Πες τα σ´αγαπώ που θέλεις , φύγε από την ζωή κάποιου που δεν περνάς καλά και ξύπνα αύριο με άλλη διάθεση. Δεν ξέρεις τι σε περιμένει…και ποτέ δεν θα μάθεις αν δεν προσπαθήσεις να ζήσεις.Η ζωή περνά και χάνεται …το κέφι επίσης. Αν ακόμη το έχεις προσπάθησε..

Ε , κακομοίρη άνθρωπε, μπορείς να μετακινήσεις βουνά, να κάμεις θάματα, κι εσύ να βουλιάζεις στην κοπριά, στην τεμπελιά και στην απιστία! Θεό έχεις μέσα σου, Θεό κουβαλάς και δεν το ξέρεις – το μαθαίνεις μονάχα την ώρα που πεθαίνεις, μα ‘ναι πολύ αργά.

Ν.Καζαντζάκης

 

Editor

Ο μπερδεμένος άνθρωπος γουστάρει να είναι έτσι , δεν έτυχε ,αλλιώς βαριέται. Ο ψεύτης γουστάρει τα ψέματα. Νομίζει πως παίζει στα «μυστικά της εδέμ» και χαίρεται. Είναι ωραία η ζωή του έτσι, αλλιώς θα ήταν ένας βαρετός άντρας και εκείνη μια βαρετή νοικοκυρά. Μη σε κάνει ποτέ να πιστέψεις, εκεί στο ποτό ένα βράδυ, πως είναι στεναχωρημένος.Ρόλο υποδύεται.

Comments are closed.