Καρμποναρα. Συνταγές του χειμώνα.

Προσωπικά πιστεύω πως είναι μακράν το καλύτερο φαγητό . Άσε που είναι και γρήγορο. Το όνομα αυτού καρμπονάρα!

Υλικά

1 πακέτο μακαρόνια
250 γρ. μπέικον
1 μεγάλη κρέμα γάλακτος
1 αυγό
Λίγο βούτυρο
Αλάτι
παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια al dente και τα περιχύνουμε με λίγο λειωμένο βούτυρο.
Για την κρέμα, τσιγαρίζουμε το μπέικον με 1/2 κ.σ. βούτυρο (μη βάλετε παραπάνω γιατί το μπέικον βγάζει και λίπος). Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το αυγό χτυπημένο και λίγο αλάτι. Αφήνουμε να πάρουν μία βράση ανακατεύοντας μην κολλήσει η κρέμα και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αν μας αρέσει μπορούμε να ρίξουμε λίγο τριμμένο τυρί μέσα στην κρέμα. Διαφορετικά σερβίρουμε τα μακαρόνια, ρίχνουμε την κρέμα και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Σε πολλούς αρέσει να ανακατεύουν τα μακαρόνια με την κρέμα αλλά τα προτιμώ χωριστά.

Πηγή http://delicieuses.forumotion.net

 

Editor

Ο μπερδεμένος άνθρωπος γουστάρει να είναι έτσι , δεν έτυχε ,αλλιώς βαριέται. Ο ψεύτης γουστάρει τα ψέματα. Νομίζει πως παίζει στα «μυστικά της εδέμ» και χαίρεται. Είναι ωραία η ζωή του έτσι, αλλιώς θα ήταν ένας βαρετός άντρας και εκείνη μια βαρετή νοικοκυρά. Μη σε κάνει ποτέ να πιστέψεις, εκεί στο ποτό ένα βράδυ, πως είναι στεναχωρημένος.Ρόλο υποδύεται.

Comments are closed.