Κούνδρουρος. Κρητικές μαγεριές…

Ο Νίκος Κουνδουράκης τηρεί όλο το τελετουργικό μέρος στην αγορά, στην προετοιμασία και στο μαγείρεμα κάθε πιάτου.

Τα υλικά που χρησιμοποιεί είναι φρέσκα, εξαιρετικής ποιότητας και αυθεντικά σύμφωνα με την εποχή τους. Κάθε μαγεργιά φτιάχνεται σύμφωνα με την παράδοση και τη μεθοδολογία της γιαγιάς, και σερβίρεται σε πληθωρική ποσότητα, γιατί στην Κρήτη έτσι φιλοξενούμε και περιποιούμαστε. Η σχέση νοστιμιάς, απόλαυσης, ποιότητας και τιμής είναι η ιδανική, επειδή ο Νίκος Κουνδουράκης επιθυμεί να ευχαριστεί τον επισκέπτη του συνολικά.

Η ιστορία του ιδιοκτήτη έχει ως εξής : 

 

Στο χωριό μου στα ορεινά της Κρήτης, όταν ήμουν μικρός, θυμάμαι τη γιαγιά μου να λέει: «Άσου μωρέ Νικολιό μου να φτιάξω μια μαγεργιά φαΐ, γιατί θα γιαΐρει ο παππούς σου απ’ τα οζά και δεν θα έχουμε πράμα να φάμε».
Και γω καθόμουν και την παρατηρούσα να βάζει το μαυροτσούκαλο στην πυροστιά και να μαγειρεύει με τα πιο απλά υλικά, τις πιο θεϊκές γεύσεις!!
Η αλήθεια είναι ότι δεν τα μαγείρευε απλά…. Τους μιλούσε….έτσι φάνταζε!!

Στο μαγαζί έχουμε πάει αρκετές φορές και είναι όλα τόσο υπέροχα σαν να τρως σπιτικό φαγητό σε ένα πολύ ζεστό χώρο.. έναν χώρο σαν το σπίτι σου.. Ρακί παγωμένη για αρχή και μετά μπορείς να πιεις καταπληκτικό κόκκινο κρασί.

Η νέα διεύθυνση του μαγαζιού είναι Κύπρου 79 και Σολωμού, Μπουρνάζι, Περιστέρι. 

Δεν ξεχνάμε να πούμε πως όλες οι… μαγεριές του είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τη φιλικότητα στη τιμή… Μπορείτε να δείτε όλο το τιμοκατάλογο του μαγαζιού στο koundouros.com.gr

Editor

Ο μπερδεμένος άνθρωπος γουστάρει να είναι έτσι , δεν έτυχε ,αλλιώς βαριέται. Ο ψεύτης γουστάρει τα ψέματα. Νομίζει πως παίζει στα «μυστικά της εδέμ» και χαίρεται. Είναι ωραία η ζωή του έτσι, αλλιώς θα ήταν ένας βαρετός άντρας και εκείνη μια βαρετή νοικοκυρά. Μη σε κάνει ποτέ να πιστέψεις, εκεί στο ποτό ένα βράδυ, πως είναι στεναχωρημένος.Ρόλο υποδύεται.

Comments are closed.