Λικέρ περγαμόντο

Καιρό είχαμε να τα πούμε.. Λίγο η κρίση λίγο η ακόμα καλοκαιρινή διάθεση.. όλα μαζί μας έκαναν να αφήσουμε τα λικερ μας στην άκρη αλλά μόνο για λίγο.. Επιστρέψαμε με ένα άκρως »χρωματιστό» λικερ!

photo via : ngbsgreencertified.eventbrite.com/

Υλικά

  • 10 περγαμόντα
  • 1 λίτρο καθαρό οινόπνευμα ποτοποιίας ή βότκα
  • 500 γραμ. ζάχαρη
  • 500 γραμ. νερό

 

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα φρούτα πολύ καλά.  Με ειδικό εργαλείο ξεφλουδίζουμε τα φρούτα από τη λεπτή μεμβράνη τους (εργαλείο σαν αυτό που καθαρίζουμε τα καρότα). Βάζουμε τις φλούδες σε ένα βάζο και τις περιχύνουμε µε το αλκοόλ. Το αφήνουμε για µία εβδομάδα πολύ καλά κλεισμένο. Διαλύουμε τη ζάχαρη µε το νερό σε κατσαρόλα. Το βγάζουμε από τη φωτιά μόλις πάρει μια πολύ μικρή βράση.. Αφού κρυώσει αφαιρούμε τις φλούδες από το βάζο με το αλκοόλ και προσθέτουμε στο αλκοόλ το ελαφρύ σιρόπι ανακατεύοντας. Το σουρώνουμε πολύ καλά σε τουλπάνι και το μοιράζουμε σε γυάλινα μπουκάλια. Προσοχή το λικέρ σερβίρεται κρύο!

 

Editor

Ο μπερδεμένος άνθρωπος γουστάρει να είναι έτσι , δεν έτυχε ,αλλιώς βαριέται. Ο ψεύτης γουστάρει τα ψέματα. Νομίζει πως παίζει στα «μυστικά της εδέμ» και χαίρεται. Είναι ωραία η ζωή του έτσι, αλλιώς θα ήταν ένας βαρετός άντρας και εκείνη μια βαρετή νοικοκυρά. Μη σε κάνει ποτέ να πιστέψεις, εκεί στο ποτό ένα βράδυ, πως είναι στεναχωρημένος.Ρόλο υποδύεται.

Comments are closed.