8 λόγοι για καυγά πριν το γάμο!!!

Η οργάνωση ενός γάμου είναι μία περίοδος που δημιουργεί πολλές εντάσεις και μπορεί να βγάλει στην επιφάνεια πολλά θέματα για καυγά.

Από την ιστοσελίδα wedding tales.gr  μπορείτε να διαβάσετε οτιδήποτε έχει να κάνει με τον γάμο που ετοιμάζεστε να κάνετε… και αν δεν είναι στα άμεσα σχέδια σας …με το που δείτε το site σε αυτά τα απαλά χρώματα, με αυτές τις chic προτάσεις και τις απίστευτες φωτογραφίες, νομίζω πως θα αρχίσετε να τον σχεδιάζετε!  

Πρόσφατα έγινε μία καινούρια στήλη η οποία θα μας βοηθήσει σε ότι απορίες έχουμε περί γάμου και της ψυχολογίας μας .

Η κα Στρομπούλα Ελένη, ψυχολόγος , οικ. σύμβουλος απαντάει στις ερωτήσεις σας.

 

 

Σκεφτείτε πως ο χρόνος που θα περάσετε μαζί οργανώνοντας το γάμο σας είναι ένα τεστ για τον έγγαμο βίο σας.

Οι λόγοι για τους καυγάδες σας όταν πρέπει να αποφασίσετε για κάτι για το γάμο σας θα σας δώσου μια ιδέα για τους λόγους που μπορεί να μαλώσετε στο μέλλον.

Οι καλεσμένοι του ενός είναι πολύ περισσότεροι από τον άλλο. Εφόσον ο κάθε ένας πληρώνει για τους καλεσμένους του και τα χρήματα δε βγαίνουν από το κοινό σας budget δεν υπάρχει λόγος να έρθετε σε σύγκρουση. Σκεφτείτε σαν επιχειρηματίες και φτιάξτε μία ξεκάθαρη λίστα με το πόσο θα κοστίσουν στον κάθε έναν από εσάς οι καλεσμένοι σας ώστε να αποφύγετε παρεξηγήσεις όταν έρθει η ώρα να πληρώσετε.

 

Ο γαμπρός δε συμμετέχει καθόλου στην οργάνωση του γάμου. Οι περισσότεροι άντρες δεν ενδιαφέρονται για θέματα όπως τα χρώματα των τραπεζομάντηλων, ή το διακοσμητικό που θα έχουν οι μπομπονιέρες σας. Αυτό δε σημαίνει πως ο γαμπρός δε μπορεί να συμμετέχει σε άλλα κομμάτια της οργάνωσης του γάμου όπως η λίστα γάμου και το ταξίδι του μέλιτος. Συζητήστε μαζί του για να είστε σίγουρες ότι δε συμμετέχει όχι επειδή δε θέλει αλλά για κάποιο άλλο λόγο όπως ότι πιστεύει πως θέλετε να τα οργανώσετε όλα μόνες σας.

 

Πόσα θα ξοδέψετε για το γάμο σας. Τα χρήματα είναι ένα από τα πιο ευαίσθητα θέματα που δημιουργεί εντάσεις και προβλήματα. Με το που θα αποφασίσετε να παντρευτείτε ξεκαθαρίστε τα οικονομικά σας, το budget σας, ποιος πληρώνει για τι και πόσα θέλετε να ξοδέψετε για κάθε λεπτομέρεια του γάμου σας όπως οι μπομπονιέρες και οι προσκλήσεις.

 

Δεν ταιριάζουν οι απόψεις σας για τη γαμήλια διακόσμηση. Από εκεί που «γκρινιάζατε» πως ο αγαπημένος σας δε συμμετέχει στην οργάνωση του γάμου σας, τώρα μαλώνετε για το τι θα επιλέξετε. Από την αρχή βάλτε προτεραιότητες τι είναι πιο σημαντικό για τον κάθε ένα σας. Αναλάβετε εσείς τη διακόσμηση και αφήστε τον αγαπημένο σας να αναλάβει τις προσκλήσεις και τις μπομπονιέρες του γάμου σας. Μην ξεχνάτε πως όταν ξεκινάτε να οργανώνετε το γάμο σας το πιο σημαντικό είναι να συμβιβάζεστε και να καταλήγετε μαζί σε μία λύση που ικανοποιεί και τους δύο.

 

Διαφωνείτε σε πιο μέρος θα γίνει ο γάμος σας. Εσείς θέλετε να κάνετε το γάμο σας κοντά στο μέρος που μεγαλώσατε ώστε να μπορεί να έρθει όλη η οικογένεια σας ενώ αυτός θέλει να παντρευτείτε σε ένα νησί. Συζητήστε τι είναι πιο σημαντικό για τον κάθε ένα σας και πάρτε μια κοινή απόφαση. Βρείτε μια μέση λύση, όπως να κάνετε το γάμο σας κοντά στην οικογένεια σας και ένα μεγάλο γαμήλιο πάρτι ή να γιορτάσετε την επέτειο του γάμου σας σε κάποιο νησί.

 

Δε συμπαθείτε καθόλου τον κουμπάρο του αγαπημένου σας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση αφήστε απέξω τα συναισθήματα σας και σκεφτείτε τον αγαπημένο σας. Το σημαντικό είναι να είναι αυτός ευτυχισμένος με την επιλογή του. Για να είστε ήρεμες ότι ο κουμπάρος δε θα σας κάνει «ρεζίλι» με τη συμπεριφορά του στο γάμο σας, βάλτε κάποιο φίλο σας ή τα αδέλφια σας να τον προσέχει.

 

Η οργάνωση του γάμου σας έχει κάνει να έχετε νεύρα και να μην είστε ο εαυτός σας. Σκεφτείτε πως όσο σημαντικό και αν είναι τη μέρα του γάμου σας να πάνε όλα τέλεια, το πιο σημαντικό είναι να είναι τέλεια η κοινή σας ζωή με τον αγαπημένο σας μετά από τη μέρα του γάμου σας.

 

Ο αγαπημένος σας θέλει να καλέσει στο γάμο σας την πρώην του. Από την αρχή της σχέσης σας καλό είναι να ξεκαθαρίσετε πόσο και αν θέλετε οι πρώην σας να είναι μέρος της ζωής σας. Αν ο αγαπημένος σας είναι καλός φίλος με κάποια πρώην του, γνωρίστε την και μπορεί να δείτε πως δεν είναι τόσο κακιά όσο νομίζετε! Αν παρόλα αυτά η σχέση του αγαπημένου σας μαζί της σας κάνει να νοιώθετε ανασφάλεια ίσως υπάρχουν κάποια άλλα πιο σοβαρά θέματα που θα πρέπει να συζητήσετε μαζί του πριν προχωρήσετε με το γάμο.

ΠΗΓΗ:

www.weddingtales.gr


Editor

Ο μπερδεμένος άνθρωπος γουστάρει να είναι έτσι , δεν έτυχε ,αλλιώς βαριέται. Ο ψεύτης γουστάρει τα ψέματα. Νομίζει πως παίζει στα «μυστικά της εδέμ» και χαίρεται. Είναι ωραία η ζωή του έτσι, αλλιώς θα ήταν ένας βαρετός άντρας και εκείνη μια βαρετή νοικοκυρά. Μη σε κάνει ποτέ να πιστέψεις, εκεί στο ποτό ένα βράδυ, πως είναι στεναχωρημένος.Ρόλο υποδύεται.

Comments are closed.