Μαρμελάδα λεμόνι

Πολλοί λένε πως το άρωμα του λεμονιού είναι άρωμα φρεσκάδας…

via http://alchemybaking.blogspot.com

Υλικά:

1 κιλό λεμόνια

1 κιλό ζάχαρη

150ml νερό

 

Εκτέλεση:

Πλένουμε τα λεμόνια πολύ καλά, αφαιρούμε το κίτρινο μέρος και μετά το άσπρο (ίνες) και μας μένει μόνο το μέσα μέρος του λεμονιού. Το κόβουμε σε κομματάκια και με μεγάλη προσοχή αφαιρούμε όλα τα κουκούτσια που υπάρχουν. Το μέγεθος που θα κόψουμε πρέπει να είναι πολύ μικρό, αν θέλετε μπορείτε να τα βάλετε και στο μούλτι. Τις μισές φλούδες που κόψαμε πιο πριν (κίτρινο) τις βράζουμε για 20 λεπτά και αφού τελειώσει ο βρασμός αφαιρούμε και από αυτές τυχόν ψύχα (άσπρα) που έχουν μείνει. Τις βάζουμε στο multi για να τις αλέσουμε. Σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά βάζουμε τα λεμόνια που ψιλοκόψαμε, τις φλούδες που επίσης ψιλοκόψαμε και βράσαμε , τη ζάχαρη και το νερό για περίπου 30 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Αφού ετοιμαστεί την βάζουμε σε βαζάκια, την κλείνουμε καλά και την αναποδοσγυρίσουμε μέχρι να κρυώσει!

Καλή επιτυχία!

Editor

Ο μπερδεμένος άνθρωπος γουστάρει να είναι έτσι , δεν έτυχε ,αλλιώς βαριέται. Ο ψεύτης γουστάρει τα ψέματα. Νομίζει πως παίζει στα «μυστικά της εδέμ» και χαίρεται. Είναι ωραία η ζωή του έτσι, αλλιώς θα ήταν ένας βαρετός άντρας και εκείνη μια βαρετή νοικοκυρά. Μη σε κάνει ποτέ να πιστέψεις, εκεί στο ποτό ένα βράδυ, πως είναι στεναχωρημένος.Ρόλο υποδύεται.

Comments are closed.